Desert negresa de post (multicooker 5 in 1 digital 5.6 l CrockPot )

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert negresa de post (multicooker 5 in 1 digital 5.6 l CrockPot )

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert negresa de post (multicooker 5 in 1 digital 5.6 l CrockPot )

 

Am zis sa ma imprietenesc cu noul meu prieten ''cioroi'' de clasa inalta si am pregatit o negresa de post. Ne-am cam aburit reciproc dar pana la urma am scos-o la capat.

400 g faina 150 g zahar 3 linguri cacao 1 lingurita praf de copt 400 g gem de caise ( sau orice gem mai acrisor) 25 ml ulei 250 ml apa minerala 200 g nuci prajite si taiate grosier Glazura 3 linguri cacao 3 linguri zahar 6 linguri apa sau ciocolata neagra topita( eu n-am mai facut cu ciocolata pt. ca scria pe ambalaj ca e posibil sa contina urme de lapte si vroiam sa impart prajitura ) Decor zmeura si fulgi de migdale

Mai intai am pregatit compozitia. Intr-un castron am amestecat ingredientele uscate, faina, zahar, praf de copt si cacao, apoi am adaugat uleiul si apa minerala si am omogenizat. La final am incorporat gemul de caise si nuca taiata grosier. Vasul aparatului crockpot l-am tapetat cu hartie de copt, am turnat compozitia si am nivelat-o. Am asezat vasul in aparat, am setat functia de coacere, la 180 grade pentru 1 si 20 min. Mai intai aparatul se incalzeste la 180 grade si apoi incepe timpul de gatire. Eu mi-am vazut de treaba, aparatul si-a vazut de treaba lui. Am facut testul cu scobitoarea, fiind o negresa cu blat umed , nu trebuie sa va speriati ca e mai lipicioasa la suprafata. Am scos negresa din vas, am lasat-o sa se raceasca apoi am portionat-o si am glazurat-o cu siropul facut din apa, zahar si cacao,  fiert la foc mic pana incepe sa se ingroase .Am decorat cu zmeura si fulgi de migdale.

Ingrediente Desert negresa de post (multicooker 5 in 1 digital 5.6 l CrockPot )

400 g faina

150 g zahar

3 linguri cacao

1 lingurita praf de copt

400 g gem de caise ( sau orice gem mai acrisor)

25 ml ulei

250 ml apa minerala

200 g nuci prajite si taiate grosier

Glazura

3 linguri cacao

3 linguri zahar

6 linguri apa

sau ciocolata neagra topita( eu n-am mai facut cu ciocolata pt. ca scria pe ambalaj ca e posibil sa contina urme de lapte si vroiam sa impart prajitura )

Decor

zmeura si fulgi de migdale

Categorii