Desert nuci - fursecuri fragede cu ciocolata

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert nuci - fursecuri fragede cu ciocolata

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert nuci - fursecuri fragede cu ciocolata

 

„Rețete de suflet”

Ingredient:

250 gr unt 4 oua 200 gr zahar aprox.700-730 gr faina 1 plic praf de copt esență de vanilie

Ingredientul cremei:

400 gr Finetti sau orice altă cremă de ciocolată 30-40 de coji de nucă zdrobite 30 ml lapte 30 gr unt 1 lingura coaja de lamaie + zahar pudra pentru pudrat

Pregătiți mai întâi aluatul pentru cojile de nucă. Cu ajutorul unui tel, amestecam bine untul cu zaharul si ouale. Adăugați făina, praful de copt și esența și frământați un aluat nelipicios, dar moale. Dacă este necesar, puteți adăuga o altă pudră de făină.

Facem bile mici de 4- maxim 5 grame de aluat (ca o măsline). Daca sunt mai mari, din formele de nuca va iesi multa compozitie. Am cantarit la inceput, apoi le-am facut pe urmatoarele cam de marimea primelor.

Coaceți biluțele de nucă pentru câteva minute sau cât este nevoie să fie aurii, nu arse.

Pentru crema se procedeaza astfel: se pune laptele si untul la foc mic si se lasa pana se topeste untul. Adaugam si coaja de lamaie. Adăugați lichidul cald peste crema de ciocolată și amestecați bine.

Curățăm excesul de coji de nucă cu un cuțit. Mai trecem 30-40 de coji de nuca si le adaugam peste crema de ciocolata. Trebuie sa fie mai gros pentru a nu curge din nuci. Dar este minunat. Dacă doriți, le puteți da zahăr pudră.

Ingrediente Desert nuci - fursecuri fragede cu ciocolata

250 gr unt

4 oua

200 gr zahar

aprox.700-730 gr faina

1 plic de praf de copt

esenta de vanilie

400 gr Finetti sau orice alta crema de ciocolata

30-40 coji de nuci sfaramate

30 ml lapte

30 gr unt

1 lingura coaja de lamaie

+ zahar pudra pentru pudrat

Categorii