Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

 

Mi-am cumpărat recent o mașină cu nuci. De data asta am facut o reteta de aluat de la Andra, dar nucile mi s-au parut putin tari. Poate dacă reușeau să stea câteva zile întregi, s-ar înmuia. Aparatul ușurează mult munca, dar mai trebuie să exersez puțin cu el. Trebuie să te miști repede și să faci bile de aceeași dimensiune, pentru că altfel ies peste marginea găurii și nu sunt arătoase. 

Coji de nucă: 300 g faina 50 g zahăr esență de vanilie 1 sau 1 praf de sare 75 g unt topit 75 ml lapte 1/2 linguriță de amoniac stins cu 1 linguriță de oțet Cremă: 70 g biscuiti 30 g zahăr măcinat 100 ml lapte 40 g ciocolata esență de rom 60 g nuci măcinate 15 g cacao

Topiți untul și lăsați să se răcească. Cerneți făina într-un castron (pentru început puteți cerne 200 g pentru că s-ar putea să nu încapă toate). Se adauga zaharul macinat, esenta de vanilie, oul, sarea, untul topit si racit, laptele si amoniacul stins cu otet. Se amestecă totul cu mâna și se frământă un aluat elastic și nelipicios. Adăugați mai multă făină dacă este necesar. Se formează o bilă de aluat și se dă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră. Scoatem aluatul, facem bilute si punem in aparatul de nuca si coacem 2-3 minute, pana se rumenesc frumos. Scoateți din aparat și lăsați să se răcească pe un grătar. Pentru crema se fierbe laptele. Se macină biscuiții și nucile. Topiți ciocolata pe baie de aburi. Se amestecă ingredientele solide, apoi se adaugă ciocolata topită și laptele fierbinte și se amestecă bine. Se lasa sa se raceasca. Luați o coajă de nucă și umpleți-o, apoi uniți câte două. Optional puteti da nucile prin zahar pudra.

Ingrediente Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Coji de nuci:

300 g făină

50 g zahăr

esență de vanilie

1 ou

1 praf de sare

75 g unt topit

75 ml lapte

1/2 linguriță amoniac stins cu 1 linguriță oțet

Crema:

70g biscuiți

30 g zahăr măcinat

100ml lapte

40 g ciocolată

esență de rom

60 g nuci măcinate

15g cacao

Categorii