Desert pandispan cu fructe confiate
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert pandispan cu fructe confiate
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert pandispan cu fructe confiate
Pentru o vacanță în familie am vrut să fac două pandișpan în frumoasele mele tăvi semirotunde și pentru a le face mai bune și mai aromate, am adăugat fructe confiate. In plus, glazura de ciocolata alba si decorul cu „nastonul” din chipsuri de ciocolata cu lapte au dat „creatiei” mele un aspect deosebit si mult apreciat. Din ingredientele de mai jos am făcut două pandișpan.
5 ouă 5 linguri de zahar pudra 5 linguri de faina alba 1 plic de zahăr vanilat 1 pudră de sare extra fină 100 de grame de fructe confiate 25 de grame de unt pentru a unge tavile Pentru decor: 100 de grame de ciocolată albă 1 lingura ulei de alune chipsuri de ciocolată cu lapte ornamente decorativeSeparați cu grijă albușurile de gălbenușuri și amestecați mai întâi cu un praf de sare până capătă volum. Se adauga apoi treptat, amestecand continuu: zaharul pudra, zaharul vanilat si la final faina "in ploaie", incorporata cu o furculita, cu miscari circulare de jos in sus.
Se adauga apoi jumatate din cantitatea de fructe confiate, se incorporeaza usor pentru a nu lasa compozitia pufoasa si apoi se toarna in straturi in tavile unse cu unt in prealabil. Se presară fructele confiate rămase pe fiecare strat al compoziției.
Se dau tavile la cuptor, la temperatura medie, pana cresc pandispansul si se rumenesc frumos. Se scoate apoi din cuptor si dupa ce s-a racit se scoate cu grija din tavi si se aseaza pe un platou.
Pentru decor, topim ciocolata alba (la care se adauga uleiul de alune) la bain-marie, punem-o intr-un bol si decoram pandispansul. Se continuă cu ornamentele decorative și fulgii de ciocolată, sau cum dorește toată lumea să le decoreze.
Ingrediente Desert pandispan cu fructe confiate
5 ouă
5 linguri încărcate de zahăr pudră
5 linguri de făină albă
1 plic de zahăr vanilinat
1 praf de sare extrafină
100 grame de fructe confiate
25 grame de unt, pentru uns tăvile
Pentru decor:
100 grame de ciocolată albă
1 lingură de ulei din alune de pădure
pepite de ciocolată cu lapte
ornamente decor