Desert pandispan cu nuca, glazurat cu ciocolata
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert pandispan cu nuca, glazurat cu ciocolata
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert pandispan cu nuca, glazurat cu ciocolata
Doream de mult timp să fac un pandișpan cu nucă și iată că am avut ocazia ca în același timp să probez astfel și mult doritele tăvi semirotunde pe care le-am primit de curând. Glazurate cu ciocolată (albă, sau neagră) și decorate frumos cu cireșe confiate și nucă rumenită și mărunțită, pandișpanele mele (căci am făcut două, din aceste ingrediente!) nu au fost numai delicioase, ci și foarte frumoase...
INGREDIENTE
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare până încep să ia volum. Se adaugă apoi treptat: zahărul pudră, vanilia, gălbenușurile, unul câte unul și la urmă făina, ”în ploaie” și nuca rumenită și tăiată în prealabil.
Se ung cu unt tăvile și se toarnă în ele compoziția de pandișpan. Se dau tăvile la cuptor, la temperatură medie, până ce compoziția crește și se rumenește frumos.
Când pandișpanele s-a rumenit, se scot tăvile din cuptor și se lasă să se răcorească puțin, timp de 2-3 minute. Atunci se desprind ușor cu o paletă din lemn și se pun pe un suport, ca să se răcească total.
Cât timp pandișpanul este în cuptor, se mărunțește nuca rumenită frumos în prealabil, ca să o folosiți la decor.
Când pandișpanul s-a răcit complet, se glazurează cu ciocolata topită la bain-marie cu o lingură de ulei de alune de pădure.
Se decorează cu cireșe confiate și nucă rumenită și mărunțită.
Ingrediente Desert pandispan cu nuca, glazurat cu ciocolata
5 ouă
5 linguri încărcate de zahăr pudră
5 linguri de făină
1 praf de sare
1 plic de vanilie
50 grame de nuci rumenite, tăiate
unt pentru uns tăvile
Pentru decor:
50 grame de ciocolată neagră
50 grame de ciocolată menaj albă
2 linguri de ulei de alune de pădure
25 grame de nuci rumenite și mărunțite
cireșe confiate