Desert pandispan pufos cu nectarine

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert pandispan pufos cu nectarine

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pandispan pufos cu nectarine

 

Pentru sfârșitul de săptămână care tocmai a trecut am făcut acest pandișpan pufos și aromat, cu feliuțe de nectarine. Un deliciu de care nu te poți sătura, nicicum... La prezentarea listei de ingrediente am folosit ca unități de măsură ”lingura” și ”lingurița”, așa cum obișnuiesc să procedeze marea majoritate a gospodinelor. Este adevărat că există linguri și lingurițe de diferite dimensiuni, dar nu cred că diferența ar putea afecta dezastruos rezultatul muncii. Dacă este chiar imperios necesar, voi cântări cantitățile respective de făină și de zahăr și le voi adăuga în listă, dar nici într-un caz nu voi cântări vreodată ouăle, așa cum am văzut în unele rețete mai prețioase. Nici măcar marii chefi nu fac așa ceva, ci folosesc unități de măsură la îndemâna tuturor...

 

INGREDIENTE
6 ouă 6 linguri de zahăr tos fin (150 grame) 6 linguri încărcate de făină albă (175 grame) 1 praf de sare extrafină 1 linguriță de praf de copt 1 plic de zahăr vanilinat 50 grame de unt topit 3-4 nectarine 1-2 lingurițe de scorțișoară (opțional) unt pentru uns tava de copt făină albă pentru tapetat tava de copt Pentru decor: 2 linguri de zahăr pudră 1 plic de zahăr vanilinat

Nectarinele se spală, se șterg și se feliază, feliile având o grosime de 8-9 mm, maxim 1 cm.

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu praful de sare, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă treptat zahărul tos și zahărul vanilinat, iar când acesta nu se mai simte, se adaugă și gălbenușurile, unul câte unul, mixând întruna.

Se topește untul și se lasă în așteptare, ca să se mai răcorească puțin.

Se adaugă și făina albă, amestecată cu praful de copt și după încorporarea completă și uniformă, se adaugă untul topit. Se omogenizează bine compoziția, fără a amesteca prea mult, după care se toarnă o jumătate de cantitate în tava de copt, unsă cu unt în prealabil și tapetată cu făină.

Se distribuie feliile de nectarine pe toată suprafața pandișpanului și apoi se acoperă cu restul de compoziție.

Se nivelează compoziția și se dă tava la cuptor, la temperatură medie, pentru 5-6 minute, până ce pandișpanul crește și începe să se întărească ușor la suprafață. Atunci se scoate pe jumătate tava din cuptor și se distribuie rapid celelalte felii de nectarine.

Se dă tava, din nou, la cuptor până ce pandișpanul se rumenește frumos.

Atunci se scoate tava din cuptor și după 2-3 minute, cât să se răcorească pandișpanul, se presară zahărul pudră amestecat cu cel vanilinat.

Se lasă pandișpanul să se răcorească total, după care poate fi porționat și servit.

Ingrediente Desert pandispan pufos cu nectarine

6 ouă

6 linguri de zahăr tos fin (150 grame)

6 linguri încărcate de făină albă (175 grame)

1 praf de sare extrafină

1 linguriță de praf de copt

1 plic de zahăr vanilinat

50 grame de unt topit

3-4 nectarine

1-2 lingurițe de scorțișoară (opțional)

unt pentru uns tava de copt

făină albă pentru tapetat tava de copt

Pentru decor:

2 linguri de zahăr pudră

1 plic de zahăr vanilinat

Categorii