Desert panna cotta cu capsuni la pahar
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Italia. Cum sa faci Desert panna cotta cu capsuni la pahar
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert panna cotta cu capsuni la pahar
Pentru ca in casa este foarte cald in aceasta perioada, am evitat sa pornesc cuptorul. Dacă e weekend, cu siguranță fac un desert. De data aceasta am pregatit un desert rapid cu bautura organica de ovaz Naturli fara gluten, fara adaos de zahar, cu aroma naturala de vanilie. Acesta este un produs vegan. Dacă vrei să fie de post, trebuie să folosești agar-agar în loc de gelatină. Am cautat dar nu am gasit in magazinele din cartier. Initial am pregatit 4 pahare in care am pus panna cotta, dar pentru ca nu am calculat bine cantitatea de capsuni, am umplut unul dintre pahare cu jeleu de capsuni doar pe jumatate, asa ca nu am pozat pentru el. In cantitatile date mai jos am trecut mai multe capsuni decat am folosit. Eu am folosit 500g, dar te sfatuiesc sa folosesti 800g capsuni curatate.
400 ml băutură organică de ovăz 10 g gelatină pudră 30 ml apă 70 g zahăr măcinat 1 lingura esenta de vanilie pentru jeleu: 800 g căpșuni curățate 50 g zahăr 30 ml apă 10 g gelatină pudrăSe pune gelatina hidratata in 30ml apa pentru aproximativ 10 minute.
Intr-o cratita se pune bautura bio de ovaz Naturli, esenta de vanilie si zaharul macinat, se amesteca bine si se pune oala la fiert la foc mic si se lasa sa fiarba 2 minute, pana se topeste zaharul. Lăsați compoziția să se răcească complet. Topiți gelatina pe baie de aburi și apoi amestecați-o bine cu băutura organică din fulgi de ovăz Naturli. Se pune compozitia in 4 pahare (care se inclina intr-o tava) si apoi se da tava cu paharele la frigider pentru aproximativ 2-3 ore.
Pentru jeleul de capsuni se curata, se spala si se toaca capsunile, se pun intr-o cratita, se adauga zaharul peste ele si se dau la fiert 2-3 minute, apoi se ia cratita de pe foc si se lasa compozitia sa se raceasca. După ce s-a răcit, se trece prin blender.
Se pune gelatina hidratata in 30ml apa pentru aproximativ 10 minute. Topiți gelatina pe baie de aburi și apoi amestecați-o bine cu căpșunile.
Scoateți paharele din frigider și turnați amestecul de căpșuni în pahare. Se lasa la frigider 2-3 ore si apoi se serveste panna cotta.
Ingrediente Desert panna cotta cu capsuni la pahar
400 ml băutură bio de ovăz
10 g gelatină pudră
30 ml apă
70 g zahăr măcinat
1 lingură esență de vanilie
pentru jeleu:
800 g căpșuni curățate
50 g zahăr
30ml apă
10g gelatină pudră