Desert papanasi cu branza

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert papanasi cu branza

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert papanasi cu branza

 

Cine nu iubește papana? Nu cred că există cineva căruia să nu-i placă. Serviți cald cu iaurt sau smântână și stropiți cu dulceața preferată... un deliciu!  

500 g brânză de vaci un vârf de cuțit de sare 3 lg zahăr 2 plicuri de zahar vanilat 2 galbenusuri 1 lgt coajă de lămâie/portocală rasă 1 lgt bicarbonat de sodiu stins cu suc de lamaie aproximativ 300-350 g faina alba ulei de prajit Iaurt grecesc sau smântână dulceata preferata

Pune brânza într-un bol. (Am avut crema de branza de la Lidl si aveam nevoie de mai multa faina). Se adauga sare, zahar, zahar vanilat, galbenusuri de ou si coaja de lamaie rasa. Se amestecă bine cu o lingură. Se stinge bicarbonatul de sodiu cu zeama de lamaie si se pune peste branza impreuna cu putina faina. Interfera. Adaugati atata faina cat necesita aluatul pentru a face o compozitie nu foarte groasa, dar nici sa nu se lipeasca foarte tare de maini. Introduceți aproximativ 300-350 g de făină.

Încinge uleiul într-o cratiță. Intre timp, cu ajutorul mainilor unse cu ulei, spargem o bucata de aluat si o aplatizeaza si formam gaura din mijloc cu degetul, formand un inel gros. Se prăjește în ulei, întorcându-l dintr-o parte în alta. Nu uitați să formați bile mici care vor fi așezate deasupra inelului.

Când este gata, scoateți pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Asezati un inel pe o farfurie, puneti bila deasupra si acoperiti cu iaurt sau smantana si stropiti cu dulceata, dulceata preferata. Se serveste cu mare pofta.

Poftă bună!

Ingrediente Desert papanasi cu branza

500 g branza de vaci

un praf de sare

3 lg zahar

2 plicuri zahar vanilat

2 galbenusuri

1 lgt coaja rasa de lamaie/portocala

1 lgt bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie

cca 300-350 g faina alba

ulei pentru prajit

iaurt grecesc sau smantana

dulceata preferata

Categorii