Desert pasca cu branza si ciocolata

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert pasca cu branza si ciocolata

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pasca cu branza si ciocolata

 

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca sursă de inspirație pasca poloneză de la Mirela, căreia îi mulțumesc și o pup. Eu am mai modificat rețeta pe ici pe colo: am pus și smântână în compoziție și am mixat separat albușurile (pentru a fi mai pufoasă) și am pus mai puțin zahăr (deoarece nouă nu ne plac prajiturile foarte dulci. Dacă doriți puteți să mai adaugați zahăr în compoziție.

Ingrediente Desert pasca cu branza si ciocolata

Pentru blat:

1 ou

50 g zahăr

100 g unt

150 ml lapte

150 g făină albă

2 linguri cacao

1 plic praf de copt

Pentru umplutură:

700 g brânză de vaci

120 g zahăr

4 ouă

100g smântână

esență de vanilie

50g griș

100 g stafide

Pentru glazură:

120 g ciocolată amăruie

50 ml lapte

Categorii