Desert pasca cu ciocolata

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert pasca cu ciocolata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pasca cu ciocolata

 

„Rețete de Paște” De Paște am pregătit un Paște delicios cu ciocolată. Am facut-o cu blat si pentru ca tava mea nu era foarte inalta, nu s-a potrivit cu toata crema de ciocolata. Nu l-am aruncat, ci am facut 6 mini-prajituri, fara blat, absolut delicioase.

pentru aluat: 200 g smantana 70 g zahăr 25 g cacao 25 g unt topit 1 lingurita bicarbonat de sodiu 250 de făină 1 praf de sare pentru umplutura: 250 g crema de branza (mascarpone) 80 g zahăr măcinat 100 ml frisca 200 g ciocolata neagra (peste 50% cacao) 3 oua 30 g amidon 1 lingurita esenta de vanilie Ouă de ciocolată pentru decor - opțional

Pentru blat amestecam smantana cu zaharul si sarea. Adaugati untul topit si apoi cacao si bicarbonat de sodiu si amestecati. La final, cerne faina in doua-trei felii si framanta un aluat usor moale, pe care il inveli in folie alimentara si il dai la frigider pentru 30 de minute. Întindeți aluatul cu sucitorul pe o foaie de copt, apoi transferați-l într-o formă de tartă și înțepați-l cu o furculiță pentru a nu se umfla. Tăiați excesul de aluat de pe margine. Acoperim aluatul cu hartie de copt si adaugam deasupra fasole sau bile speciale de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 10 minute.

Din aluatul rămas, tăiați floricelele și coaceți la cuptor pentru 10-15 minute.

Între timp, pregătiți umplutura.

Topiți ciocolata pe baie de aburi.

Într-un castron mare, amestecați brânza cu zahărul, apoi adăugați ouăle, pe rând, amestecând după fiecare. Se toarnă ciocolata puțin răcită peste brânză, subțire, amestecând continuu. Dupa ce ati incorporat ciocolata, turnati crema pentru crema si amestecati. Adaugati esenta de vanilie, apoi amidonul pe care il incorporati bine.

Scoatem tava din cuptor si scoatem hartia de copt cu fasolea si turnam umplutura peste aluat. Coaceți ouăle de Paște la 160 de grade (ventilație, căldură de sus și de jos) timp de 40 de minute. Scoatem pasca din cuptor si lasam sa se raceasca in forma. Decorați-l cu ouă de ciocolată și floricele sau lăsați-l simplu.

Ingrediente Desert pasca cu ciocolata

pentru aluat:

200g smântână

70g zahăr

25g cacao

25g unt topit

1 linguriță bicarbonat

250 făină

1 praf de sare

pentru umplutură:

250 g cremă de brânză (mascarpone)

80 g zahăr măcinat

100 ml smântână pentru frișcă

200 g ciocolată neagră (peste 50% cacao)

3 ouă

30 g amidon

1 linguriță esență de vanilie

Ouă de ciocolată pentru decor – optional

Categorii