Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata

 

O nouă versiune a rețetei de Paști turnate, de data aceasta înnobilată cu monede de ciocolată belgiană;) A treia în lista „Rețete de Paște” ediția 2021;) 

brânză ricotta (500), iaurt mango si piersici 500 g, Ouă 8 bucăți, Unt 82% aprox. 200 g, zahăr pudră 200 g, Zahăr de tuse 100 g, sare de mare ½ linguriță, Amidon de porumb 100 g, Griș de grâu 4 linguri, Praf de copt cu șofran 1 plic, Zahăr vanilat cu aromă de rom 2 plicuri, zahăr bourbon vanilat 1 plic, Stafide aurii aprox. 50 g, Stafide maro aprox. 50 g, Portocala confiata, limette si lamaie aprox. 50 g, Monede de ciocolată Callebaut aprox. 100 g.

Topiți untul și lăsați să se răcească.

Branza ricotta, iaurtul se pun intr-un bol inalt si se amesteca usor pana se incorporeaza si se obtine o crema omogena.

La compoziția de mai sus se adaugă gălbenușurile de ou, zahărul tos, zahărul vanilat cu aromă de rom, zahărul vanilat bourbon, se amestecă până se încorporează toate ingredientele și se obține o cremă omogenă. Se adauga apoi untul racit intr-o linie subtire, amestecand usor pana se incorporeaza in crema de branza.

Se amestecă amidonul, grisul și praful de copt și apoi se adaugă la crema de mai sus.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pudra pana se obtine o bezea ferma.

Adauga usor, usor o lingura in compozitia de baza, amestecand usor pentru a nu pierde efectul de aerare si lasa un aluat putin pufos.

Adăugați stafidele, fructele confiate și fulgii de ciocolată în aluat, amestecați suficient de ușor pentru a se încorpora.

Aluatul obtinut se toarna sub forma siliconata sau alta tapetata cu foaie de pergament sau se unge cu unt/ulei si se pudra cu putina faina.

Coaceți tortul de Paște în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 25 minute la 200 de grade (foc mediu), apoi aprox. 35 minute la 150 de grade (foc mic).

Dupa ce trece testul cu scobitoarea, pasca se scoate din cuptor, dar se lasa la racit in forma in care a fost copta, minim 3 ore, sau mai bine pana a doua zi.

Pastele se serveste pudrat cu zahar tos si sos de ciocolata.

Bafta si bafta!

Ingrediente Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata

Brânză ricotta (urdă) 500 g,

Iaurt cu mango și piersici 500 g,

Ouă 8 bucăți,

Unt 82% cca. 200 g,

Zahăr pudră 200 g,

Zahăr tos 100 g,

Sare de mare ½ linguriță,

Amidon din porumb 100 g,

Griș din grâu 4 linguri,

Praf de copt cu șofran 1 plic,

Zahăr vanilinat cu aroma de rom 2 plicuri,

Zahăr vaniat bourbon 1 plic,

Stafide aurii cca. 50 g,

Stafide brune cca. 50 g,

Portocală, limette și lămâie confiate cca. 50 g,

Bănuți de ciocolată Callebaut cca. 100 g.

Categorii