Desert pasca dulce fara aluat

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert pasca dulce fara aluat

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pasca dulce fara aluat

 

Rețete de Paște Paștele nu poate fi ratat pe masa de Paște. Am pregatit un Paste fara aluat pentru ca imi place mai mult si a iesit foarte bine.   

5 oua sotul 600 g brânză de vaci dulce 150 g zahăr 100 g unt 4 lg faina alba 4 lg gri 300 g smantana 100 g stafide un vârf de cuțit de sare esență de vanilie

Pune ouăle într-un castron. Adăugați sare, zahăr și esență. Se amesteca pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se amesteca putin. Se adauga apoi untul la temperatura camerei si se amesteca.

Adăugați alternativ făina și grisul și amestecați. La final se adauga smantana si apoi stafidele. Se incorporeaza totul bine apoi se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 23 cm, tapetata cu hartie de copt.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru aproximativ 50-60 de minute sau pana incepe sa devina auriu pe margini.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma si apoi se transfera pe o farfurie. Pudrați cu zahăr pudră, porționați și serviți.

Poftă bună!

Ingrediente Desert pasca dulce fara aluat

5 oua mari

600 g branza dulce de vaci

150 g zahar

100 g unt

4 lg faina alba

4 lg gris

300 g smantana

100 g stafide

un praf de sare

esenta de vanilie

Categorii