Desert pasca fara aluat

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert pasca fara aluat

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pasca fara aluat

 

Am vazut pe atat de multe bloguri reteta de pasca fara aluat (un cheesecake simplu fara crusta) si m-am hotarat sa-l fac si eu. Am optat pentru reteta Inei Niculescu, o reteta foarte buna si reusita.  Prajitura mea n-a iesit chiar atat de frumoasa ca a Inei, pentru ca nu mi-am gasit forma de copt cu diametrul 28 cm. De fapt am gasit doar inelul detasabil, nu si fundul formei, motiv pentru care am copt cheesecake-ul intr-o forma de 22 cm diametru. A iesit mai inalta si din acest motiv, nu chiar atat de frumoasa. In plus, ai mei dadeau tarcoale frigiderului, astfel ca probabil n-am lasat-o suficient de mult sa stea in frigider. Dar asa am patit si anul trecut cu tarta cu branza si piersici.

Ingrediente Desert pasca fara aluat

1 kg branza de vaci (am folosit Pilos) 

7 oua 

150 g unt topit si racit 

250 g zahar 

5 linguri de faina 

4 linguri gris 

1 lingurita praf de copt 

coaja rasa de la o lamaie bio 

1 lingurita esenta de vanilie 

100 g stafide spalate si inmuiate in rom 

coji de nlamaie confiate (Lidl)

Categorii