Desert pasca fara aluat
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert pasca fara aluat
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert pasca fara aluat
Am vazut pe atat de multe bloguri reteta de pasca fara aluat (un cheesecake simplu fara crusta) si m-am hotarat sa-l fac si eu. Am optat pentru reteta Inei Niculescu, o reteta foarte buna si reusita. Prajitura mea n-a iesit chiar atat de frumoasa ca a Inei, pentru ca nu mi-am gasit forma de copt cu diametrul 28 cm. De fapt am gasit doar inelul detasabil, nu si fundul formei, motiv pentru care am copt cheesecake-ul intr-o forma de 22 cm diametru. A iesit mai inalta si din acest motiv, nu chiar atat de frumoasa. In plus, ai mei dadeau tarcoale frigiderului, astfel ca probabil n-am lasat-o suficient de mult sa stea in frigider. Dar asa am patit si anul trecut cu tarta cu branza si piersici.
Ingrediente Desert pasca fara aluat
1 kg branza de vaci (am folosit Pilos)
7 oua
150 g unt topit si racit
250 g zahar
5 linguri de faina
4 linguri gris
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de la o lamaie bio
1 lingurita esenta de vanilie
100 g stafide spalate si inmuiate in rom
coji de nlamaie confiate (Lidl)