Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

 

O pasca usoara si aromata pentru masa de Paste, dar merge perfect si cu alte ocazii.  

750 g ricotta 4 oua 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat un praf de sare 1 lgt coaja de lamaie 30 g amidon 100 g merisoare sos de fructe de padure (optional)

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se adauga merisoarele si se amesteca cu o spatula. 

Se pregateste o tava rotunda cu diametrul de 20-23 cm, se tapeteaza cu hartie de copt inclusiv pe margini. Se toarna compozitia si se niveleaza. Pentru ca am avut putin sos de fructe de padure ramas de la o alta prajitura, am pus din loc in loc cate o pata de sos apoi cu ajutorul unei furculite am trasat cercuri pe toata suprafata compozitiei.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 1 ora. Se face testul cu scobitoarea sau cu lama unui cutit si daca ies curate inseamna ca este facuta, daca nu, se mai lasa cca 15 minute. 

Se lasa sa se raceasca bine in tava apoi se transfera pe un platou. 

Se poate servi ca atare sau pudrat cu zahar pudra.

Pofta buna!

Ingrediente Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

750 g ricotta

4 oua

100 g zahar pudra

1 plic zahar vanilat

un praf de sare

1 lgt coaja de lamaie

30 g amidon

100 g merisoare

sos de fructe de padure (optional)

Categorii