Desert placinta cu banane si crema de migdale
Reteta culinara Desert placinta cu banane si crema de migdale din categoria Prajituri. Specific Franta. Cum sa faci Desert placinta cu banane si crema de migdale
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert placinta cu banane si crema de migdale
In Franta, in luna ianuarie, cu ocazia Epifaniei, se serveste un fel de placinta numita "la galette des rois", care pe vremuri era impartita in tot atatea felii cati comeseni erau, plus una. Felia suplimentara, denumita "a Bunului Dumnezeu" sau "a Fecioarei", era oferita primului sarac care aparea in fata familiei. Un obicei actual consta in ascunderea unei figurine, reprezentand un rege mag, in interiorul placintei, iar cel dintre meseni care va descoperi figurina in portia sa va fi regele zilei. Este servita aproape toata luna ianuarie si o puteti gasi in diverse variante. Iata o varianta creolă cu banana, rom, nuca de cocos si turta dulce. Am facut 2 placinte una rotunda si una dreptunghiulara. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/placinta-cu-banane-si-crema-de-amande.html
Ingrediente Desert placinta cu banane si crema de migdale
2 foi de aluat foietaj
80 g turta dulce - 4 felii
1 banana
70 g pudra de migdale
30 g nuca de cocos rasa
100 g zahar
100 g unt
2 oua
1 lingura de rom
1 galbenus de ou