Desert placinta cu mere

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert placinta cu mere

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert placinta cu mere

 

INGREDIENTE
Pentru aluat:(ingredientele sunt pentru o foaie, ne trebuie 2 foi) 200 g faina; 100 g unt; 100 ml apa calda; 2 linguri zahar; un varf de sare. Pentru umplutura: 1.2 kg mere (fara coaja); 5 linguri zahar brun; 1 plic zahar vanilinat; 1 lingurita scortisoara; 1 baton scortisoara; zeama de lamaie. Suplimentar: 2 linguri gris; zahar pudra. Se incepe cu umplutura. Merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare. Toate ingredientele pentru umplutura se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi se lasa la racit. Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea. Untul se topeste cu zaharul, apoi se adauga peste faina, la fel si apa. Se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se intinde pe o hartie de copt presarata cu faina. Foaia se pune cu tot cu hartia de copt intr-o tava, apoi se adauga umplutura de mere. Pentru a doua foaie se procedeaza la fel, dar se desprinde cu grija de pe hartia de copt, sa nu se rupa. (Eu am rasturnat-o cu tot cu hartia de copt, apoi am desprins-o usor) Se pune deasupra merelor, apoi se inteapa, din loc in loc, cu o furculita. Se baga in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 30-40min, pana se rumeneste. Cand se scoate din cuptor, se taie si se presara zahar pudra.

Ingrediente Desert placinta cu mere

Pentru aluat:(ingredientele sunt pentru o foaie, ne trebuie 2 foi) 200 g faina; 100 g unt; 100 ml apa calda; 2 linguri zahar; un varf de sare.

200 g faina;

100 g unt;

100 ml apa calda;

2 linguri zahar;

un varf de sare.

Pentru umplutura: 1.2 kg mere (fara coaja); 5 linguri zahar brun; 1 plic zahar vanilinat; 1 lingurita scortisoara; 1 baton scortisoara; zeama de lamaie.

1.2 kg mere (fara coaja);

5 linguri zahar brun;

1 plic zahar vanilinat;

1 lingurita scortisoara;

1 baton scortisoara;

zeama de lamaie.

Suplimentar: 2 linguri gris; zahar pudra.

2 linguri gris;

zahar pudra.

Categorii