Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)
M-am inspirat de fata aceea cu brostenii din Brosteni, multumesc pentru reteta, un aluat foarte fragil, nici nu zici ca e de post.
A luat 250 ml apă minerală 100 ml ulei de floarea soarelui 50 ml ulei de măsline 1 lingurita suc de lamaie 150 g zahăr 1 plic praf de copt un vârf de cuțit de sare 550-600 g faina Umplere aproximativ 1 kg de mere (ionate și aurii) 150 g zahăr brun suc de lămâie Pentru pudrare zahăr pudrăAluat: Intr-un bol am cernut 500 g de faina, am adaugat sare, zahar, praf de copt. Separat am amestecat apa, uleiul si zeama de lamaie. Am turnat amestecul lichid peste cel solid si am inceput sa framant, aluatul a cerut cam 100 g faina. Am impartit aluatul in doua parti egale, l-am invelit in folie alimentara si l-am pus la frigider in timp ce pregateam merele.
Umplutura: Am curatat merele de coaja si le-am taiat cubulete mici, am stors sucul de la o lamaie, apoi am adaugat zaharul. Am pus murele la calit intr-o cratita mare, le-am calit pana nu a mai ramas zeama in tava. Pentru ca merele erau foarte parfumate, nu am adaugat scortisoara sau alte esente.
Am scos aluatul din frigider, am intins doua foi de marimea tavii (35/25 cm). Am tapetat tava cu hartie de copt, am asezat prima foaie, am intepat-o cu o furculita, am intins umplutura, apoi am asezat a doua foaie si am intepat-o cu o furculita. Am pus tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Am lasat la cuptor pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor, am lasat placinta sa se raceasca, apoi am portionat-o si am pudrat-o cu zahar. Mai ales, un aluat se topește în gură, atât de fraged încât a ieșit. Bucura-te de masa ta !
Ingrediente Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)
Aluat
250 ml apa minerala
100 ml ulei de floarea soarelui
50 ml ulei de masline
1 lingurita zeama de lamaie
150 g zahar
1 pliculet praf de copt
un praf de sare
550-600 g faina
Umplutura
cca 1 kg mere ( ionatene si golden)
150 g zahar brun
zeama de la o lamaie
Pentru pudrat
zahar pudra