Desert placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

 

Pentru că am mers să culegem via şi merele, am pregătit o plăcintă mai mare cu mere, nuci şi aluat cu vin, decorată cu trandafiraşi şi frunzuliţe, pentru toţi cei care au participat, la mine la ţară. Am cântărit merele gata rase, eu am avut două punguţe puse din altă serie de mere culese acum 2 săptămâni, de aprox 1.2 kg în total, deci nepregătite vor însemna mai multe mere. De asemenea, la această cantitate de mere, am considerat suficiente 5 linguri de zahăr.

Ingrediente Desert placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură:

1.2 kg mere rase,

5 linguri zahăr,

O jumătate de linguriţă scorţişoară,

Pentru aluat:

250 g margarină,

Aprox 900 g făină,

1 plic drojdie uscată,

1 linguriţă zahăr,

250 apă minerală,

250 vin alb,

2 linguriţe sare,

În plus: 5 linguri nucă măcinată

Pentru decorat: sucul de la mere şi 3 linguriţe zahăr vanilat

Categorii