Desert placinta cu mere Sarlatanca

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Rusia. Cum sa faci Desert placinta cu mere Sarlatanca

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert placinta cu mere Sarlatanca

 

O placinta cu mere usor de facut . Foarte vestita in tarile CSI. Denumirea ei  nu va pot spune cu exactitate de unde provine ,dar va pot spune ca acest desert cucereste si pe cei mai pretentiosi si mofturosi .

 

INGREDIENTE
5 oua 2 pahare faina (250 gr paharul) 150 gr unt topit 1 pahar zahar (250 gr paharul) 1 lingurita scortisoara macinata 4-5 mere acre gen Simirenko 1 lingura coaja de lamaie zahar pudra pentru ornat un varf cutit nucsoara un varf cutit sare

Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri.

Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul.

Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si sarea, pana se deschide la culoare, adaugam coaja de lamaie si untul topit. Adaugam faina cernuta si continuam la viteza mica sa incorporam faina. Va rezulta o compozitie ca o smantana groasa.

Tapetam o tava rotunda cu pereti detasabili cu hartie de copt.

Adaugam un polonic din aluat, adaugam o parte din mere, apoi iarasi aluat, apoi iarasi mere, ultimul strat va fi cel de aluat.

Dam tava la cuptor, preincalzit in prealabil la 180 grade C, pentru 45 minute -o ora, depinde de cuptor.

Scoatem tava din cuptor si placinta din tava.

Lasam sa se raceasca putin.

Pudram cu zahar pudra.

Placinta e gata !

Pofta buna !

Ingrediente Desert placinta cu mere Sarlatanca

5 oua

2 pahare faina (250 gr paharul)

150 gr unt topit

1 pahar zahar (250 gr paharul)

1 lingurita scortisoara macinata

4-5 mere acre gen Simirenko

1 lingura coaja de lamaie

zahar pudra pentru ornat

un varf cutit nucsoara

un varf cutit sare

Categorii