Desert placinta cu mere si foietaj
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert placinta cu mere si foietaj
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert placinta cu mere si foietaj
Pentru că soțului meu i se făcuse poftă de o plăcintă cu mere, am luat un aluat de foietaj din comerț (care este foarte bun și în plus, are ingrediente de post) și ”am trecut la treabă” imediat. Destul de repede, a ieșit o plăcintă minunată, atât la gust și miros, cât și la aspect. Cred că vă dați seama că s-a terminat cam repede... Am făcut plăcinta într-o tavă de unică folosință, cu diametrul de 20 cm.
Ingrediente Desert placinta cu mere si foietaj
600 grame aluat de foietaj
făină albă, pentru întins aluatul pe planșetă
Pentru umplutură:
5 mere
5 linguri de zahăr tos
1 plic de vanilie
1 linguriță de scorțișoară (pudră)
2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit merele
Pentru decor:
coaja de la 1/2 portocală
2 linguri de zahăr tos alb
2 linguri de zahăr brun