Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Franta. Cum sa faci Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois

 

Iata a 2a reteta pregatita anul acesta cu ocazia Epifaniei dupa reteta cu ciocolata si pralin. Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei ce se sarbatoreste pe 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie. A fost asa de buna incat am facut-o de 2 ori. https://www.blogulluicatalina.com/2019/01/placinta-cu-migdale-si-lemon-curd.htm

Ingrediente Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois

2 aluaturi rotunde de foietaj

1 galbenus+ 1 lingura de lapte pentru dorat

1 figurina + 1 coroana

zeama de la 3 lamai bio

1 ou intreg si 2 galbenuse

120 g de zahar

1 lingura de maïzena (amidon de porumb)

coaja de la o lamaie

170 à 200 g de crema Lemon curd

2 oua

100 g de unt moale

80 g zahar

120 g de migdale macinate

Categorii