Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Franta. Cum sa faci Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois
Iata a 2a reteta pregatita anul acesta cu ocazia Epifaniei dupa reteta cu ciocolata si pralin. Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei ce se sarbatoreste pe 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie. A fost asa de buna incat am facut-o de 2 ori. https://www.blogulluicatalina.com/2019/01/placinta-cu-migdale-si-lemon-curd.htm
Ingrediente Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois
2 aluaturi rotunde de foietaj
1 galbenus+ 1 lingura de lapte pentru dorat
1 figurina + 1 coroana
zeama de la 3 lamai bio
1 ou intreg si 2 galbenuse
120 g de zahar
1 lingura de maïzena (amidon de porumb)
coaja de la o lamaie
170 à 200 g de crema Lemon curd
2 oua
100 g de unt moale
80 g zahar
120 g de migdale macinate