Desert placinta cu pere si mere

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert placinta cu pere si mere

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert placinta cu pere si mere

 

Dupa ce ca nu sunt multe, au inceput sa se si strice, perele si merele, ele sunt subiectul zilei de azi. Le-am adunat si eu, vreo 2 kg, mai multe pere decat mere, le-am curatat si le-am transformat intr-o delicioasa placinta.

 

INGREDIENTE
Aluat 4 oua un praf de sare 18 linguri zahar 18 linguri ulei 9 linguri lapte 9 linguri smantana pt. gatit 32% grasime LaDorna 2 lingurite praf de copt 20 linguri cu varf de faina Umplutura 2 kg pere si mere ( cantarite necuratate) 2-3 linguri de zahar, perele au fost foarte dulci 1 pliculet zahar vanilat Optional zahar pt. pudrat

Mai intai am pregatit umplutura, am curatat fructele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am stors de zeama, am adaugat zahar si zahar vanilat si am pus cratita pe foc sa le calesc, le-am lasat pana nu au mai fost zemoase.

Aluat : Intr-un bol am pus ouale, praful de sare si am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana si-a dublat volumul. Am adaugat uleiul ca la maioneza mixand la viteza mica. Apoi am pus praful de copt si cateva linguri de faina, am omogenizat , apoi am turnat din laptele amestecat cu smantana si din nou am omogenizat, am progedat asa pana am terminat laptele si faina, este un aluat mai moale.

Am tapetat cu hartie d ecopt o tava cu dimensiunile de 24/36 cm, am turnat jumatate din compozitie, am bagat tava la cuptortul preincalzit la 180 grade pentru 10 min, apoi am scos tava din cuptor am intins deasupra umplutura, peste care am turnat restul de aluat. Am bagat din nou tava la cuptor pentru cca 35 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos.

Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca placinta apoi am portionat-o, se poate pudra cu zahar sau lasa asa.

Ingrediente Desert placinta cu pere si mere

Aluat

4 oua

un praf de sare

18 linguri zahar

18 linguri ulei

9 linguri lapte

9 linguri smantana pt. gatit 32% grasime LaDorna

2 lingurite praf de copt

20 linguri cu varf de faina

Umplutura

2 kg pere si mere ( cantarite necuratate)

2-3 linguri de zahar, perele au fost foarte dulci

1 pliculet zahar vanilat

Optional zahar pt. pudrat

Categorii