Desert placinta cu prune (mosocoarna)
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert placinta cu prune (mosocoarna)
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert placinta cu prune (mosocoarna)
„Rețete de suflet”
Pentru aluat: 0,600 kg de făină 250 ml lapte 15 gr drojdie proaspata putina sare 3 linguri de zahar 100 gr unt 1 sau 3 linguri gri Pentru umplutură: 1 kg de prune coapte 4 linguri de zahar putina scortisoara 1 ou de uns deasupraPentru aluat se pune laptele caldut, zaharul si drojdia intr-un castron cu 2 linguri de faina (este ca o paine). Se lasa sa creasca 10 minute.
Amestecam faina cu sarea, untul si oul, apoi adaugam maioneza crescuta si framantam pana devine un aluat care se desprinde de pe maini. Dacă mai aveți nevoie de făină, adăugați puțină. Se lasa la dospit aproximativ 30 de minute.
Între timp, spălați prunele, tăiați-le în jumătate, îndepărtați semințele și stropiți cu zahăr și scorțișoară. Lasati asta pana creste aluatul. Aluatul crescut se împarte în două părți egale. Intr-o tava mare asezam hartie de copt peste care punem o foaie de tartina apoi 3 linguri de gris apoi compozitia de prune si din nou a doua foaie de tartina. Uniti cele doua foi pe margini astfel incat compozitia de prune sa nu curga in momentul coacerii. Se unge cu ou bine batut cu putin lapte si se coace 35-40 de minute la 180 de grade.
Se taie in formele dorite dar cand este rece.
Ingrediente Desert placinta cu prune (mosocoarna)
Pentru aluat:
0.600 kg faina
250 ml lapte
15 gr drojdie proaspata
putina sare
3 linguri zahar
100 gr unt
1 ou
3 linguri gris
Pentru umplutura: 1 kg prune coapte
4 linguri zahar
putina scortisoara
1 ou pentru uns deasupra