Desert placinta turnata cu mere
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert placinta turnata cu mere
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert placinta turnata cu mere
INGREDIENTE
Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun la foc impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dupa ce scade zeama lasata de acestea, se iau de pe foc si se amesteca cu scortisoara.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul. Se adauga uleiul, iaurtul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza praful de copt si faina cernuta, astfel incat sa rezulte un aluat mai gros decat cel de clatite.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din aluat si se introduce la cuptor pana cand se leaga bine.
Dupa aceea, se scoate blatul din cuptor si se intind merele calde peste el. Se toarna cealalta jumatate de aluat si se reintroduce tava la cuptor pana cand blatul se rumeneste frumos.
Ingrediente Desert placinta turnata cu mere
Umplutura:
1,5 kg mere curatate de coaja si seminte
1 lingura de zeama de lamaie
300 g zahar (sau dupa gust)
2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
1 lingurita de scortisoara macinata
Aluat:
4 oua
1 praf de sare
16 linguri zahar
16 linguri ulei
4 pahare de iaurt (140 g/pahar, cu 3,5% grasime)
esenta de vanilie
1 plic de praf de copt (10 g)
600 g faina
Dimensiune tava: 27/37 cm