Desert placinta turnata cu mere

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert placinta turnata cu mere

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert placinta turnata cu mere

 

INGREDIENTE
Umplutura: 1,5 kg mere curatate de coaja si seminte 1 lingura de zeama de lamaie 300 g zahar (sau dupa gust) 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic) 1 lingurita de scortisoara macinata Aluat: 4 oua 1 praf de sare 16 linguri zahar 16 linguri ulei 4 pahare de iaurt (140 g/pahar, cu 3,5% grasime) esenta de vanilie 1 plic de praf de copt (10 g) 600 g faina Dimensiune tava: 27/37 cm

Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun la foc impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dupa ce scade zeama lasata de acestea, se iau de pe foc si se amesteca cu scortisoara.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul. Se adauga uleiul, iaurtul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza praful de copt si faina cernuta, astfel incat sa rezulte un aluat mai gros decat cel de clatite.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din aluat si se introduce la cuptor pana cand se leaga bine.

Dupa aceea, se scoate blatul din cuptor si se intind merele calde peste el. Se toarna cealalta jumatate de aluat si se reintroduce tava la cuptor pana cand blatul se rumeneste frumos.

Ingrediente Desert placinta turnata cu mere

Umplutura:

1,5 kg mere curatate de coaja si seminte

1 lingura de zeama de lamaie

300 g zahar (sau dupa gust)

2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)

1 lingurita de scortisoara macinata

Aluat:

4 oua

1 praf de sare

16 linguri zahar

16 linguri ulei

4 pahare de iaurt (140 g/pahar, cu 3,5% grasime)

esenta de vanilie

1 plic de praf de copt (10 g)

600 g faina

Dimensiune tava: 27/37 cm

Categorii