Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

 

Am vrut eu sa fac ceva, dar din neatentie nu a mai iesit ce voiam. As fi vrut sa fac un blat galben cu seminte de mac si un blat negru cu fulgi de cocos, dar din greseala am pus fulgi de cocos in blatul galben...si apoi am pus si mac :)) Prajitura are un blat umed, capsuni din belsug si gust discret de unt. Enjoy!

 

INGREDIENTE
500 g capsuni curatate de codite, spalate si taiate + 50 g zahar 150 g unt 150 g zahar esenta de vanilie 3 oua 1 praf de sare 10 linguri lapte 270 g faina 10 g praf de copt 10 g cacao 10 g seminte de mac 100 g fulgi de nuca de cocos Dimensiune tava: 21/31 cm

Capsunile curatate de codite, spalate si taiate se amesteca cu 50 g zahar si se lasa deoparte.

Untul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga sarea, 9 linguri de lapte, faina si praful de copt si se omogenizeaza.

Se imparte aluatul in doua parti egale.

*Eu am avut doua castroane la fel. L-am cantarit pe cel gol. L-am cantarit si pe cel plin cu aluat si am scazut masa celui gol, apoi am impartit restul la 2 si asa am aflat cat aluat trebuie sa pun in cel gol.

Intr-o parte de aluat se incorporeaza 50 g de fulgi de nuca de cocos, macul si 200 g de capsuni.

In cealalta parte se incorporeaza 50 g de fulgi de nuca de cocos, cacaua, o lingura de lapte si 200 g capsuni.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se formeaza cate o gramajoara din fiecare aluat, alternand, apoi se pune restul de capsuni pe deasupra. Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.

Ingrediente Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

500 g capsuni curatate de codite, spalate si taiate + 50 g zahar

150 g unt

150 g zahar

esenta de vanilie

3 oua

1 praf de sare

10 linguri lapte

270 g faina

10 g praf de copt

10 g cacao

10 g seminte de mac

100 g fulgi de nuca de cocos

Dimensiune tava: 21/31 cm

Categorii