Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac
Am vrut eu sa fac ceva, dar din neatentie nu a mai iesit ce voiam. As fi vrut sa fac un blat galben cu seminte de mac si un blat negru cu fulgi de cocos, dar din greseala am pus fulgi de cocos in blatul galben...si apoi am pus si mac :)) Prajitura are un blat umed, capsuni din belsug si gust discret de unt. Enjoy!
INGREDIENTE
Capsunile curatate de codite, spalate si taiate se amesteca cu 50 g zahar si se lasa deoparte.
Untul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga sarea, 9 linguri de lapte, faina si praful de copt si se omogenizeaza.
Se imparte aluatul in doua parti egale.
*Eu am avut doua castroane la fel. L-am cantarit pe cel gol. L-am cantarit si pe cel plin cu aluat si am scazut masa celui gol, apoi am impartit restul la 2 si asa am aflat cat aluat trebuie sa pun in cel gol.
Intr-o parte de aluat se incorporeaza 50 g de fulgi de nuca de cocos, macul si 200 g de capsuni.
In cealalta parte se incorporeaza 50 g de fulgi de nuca de cocos, cacaua, o lingura de lapte si 200 g capsuni.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se formeaza cate o gramajoara din fiecare aluat, alternand, apoi se pune restul de capsuni pe deasupra. Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.
Ingrediente Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac
500 g capsuni curatate de codite, spalate si taiate + 50 g zahar
150 g unt
150 g zahar
esenta de vanilie
3 oua
1 praf de sare
10 linguri lapte
270 g faina
10 g praf de copt
10 g cacao
10 g seminte de mac
100 g fulgi de nuca de cocos
Dimensiune tava: 21/31 cm