Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan
"retete festive de iarna" O varianta personala :) cu foi de pandispan, crema de ciocolata neagra 85% si mascarpone si fara zahar rafinat. Pentru foile de pandispan, va propun sa faceti reteta dvs obisnuita. Eu am facut 3 blaturi fine cu indulcitor natural in loc de zahar ca pentru o rulada, pe care le-am taiat apoi dupa forma dorita. https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/prajitura-carpati-cu-foi-de-pandispan.html
INGREDIENTE
Crema:
125 gr de ciocolata neagra 85% 75 gr de lapte 2 gr de cafea ness /1 pachetel 200 gr crema lichida pentru frisca 30 gr indulcitor natural érythritol 150 gr de mascarponePregatiti blaturile . Cand sunt coapte se intorc pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care au copt si se lasa sa se raceasca. Taiati-le apoi in 3-4 parti egale (taiati marginile inainte).
Am taiat in 3 parti de 10 cm fiecare blat.
Am obtinut deci 6 bucati de blat fine si 3 mai groase. Am montat 2 prajituri, una cu 6 foi si una cu 3 foi. Daca o faceti a 2-a zi inveliti in film fiecare bucata de blat sa nu se usuce.
Pregatiti crema: Topiti ciocolata cu laptele la bain marie. Amestecati bine. Bateti crema cu indulcitorul. Adaugati cafeau si mascarponele si bateti pana obtineti o frisca. Incorporati ciocolata racita si frecati pana obtineti o crema onctuoasa. O puteti utiliza imediat.
Montati prajitura :
Am inceput prajitura compusa din 6 parti de blat fine.
Puneti un blat, insiropati-l cu cafea rece , etalati un strat de crema. Repetati pana la al 6-lea blat . Puneti-l si apasati bine (nu-l insiropati). Taiati in 3 bucati egale (taiati marginile daca trebuie).
Luati o bucata si intoarceti-o la 90 °C (se vad dungile).
Taiati-o in 2 pe diagonala. Formati apoi triunghiul (taiati baza lui daca trebuie), ungeti cu crema ca sa lipiti cele 2 parti taiate. Decorati cu crema apoi exteriorul fiecarei prajituri. Repetati procedeul cu cele 2 bucati ramase. Aveti in acest moment 3 triunghiuri groase.
Presarati nuca de coccos rasa deasupra si dati-le la rece o jumatate de ora.
Scoateti si taiati-le in 2 in grosime . Aveti astfel 6 prajituri Carpaţi frumoase cu 6 straturi.
Cum imi ramea crema am procedat la fel cu cele 3 blaturi de crema mai groase.
Un blat insiropat, crema deasupra, blat insiropat, crema , acoperiti si presati cu ultimul blat. Taiati apoi in 3 parti egale.
Intoarceti fiecare parte la 90°C (sa vedeti dungile) si taiati-le in 2 in diagonala.
Formati triunghiurile lipind cele 2 parti cu crema. Decorati exteriorul cu crema si presarati nuca de cocos. Idem dati la rece si dupa jumatate de ora le puteti taia in 2 in grosime.
Aveti astfel 6 prajituri Carpaţi mai micute cu 3 straturi.
Iata ca sunt gata, tare de efect si delicoase!
Ingrediente Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan
3 blaturi fine génoise/rulada
125 gr de ciocolata neagra 85%
75 gr de lapte
2 gr de cafea ness /1 pachetel
200 gr crema lichida pentru frisca
30 gr indulcitor natural érythritol
150 gr de mascarpone