Desert prajitura Cartof

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura Cartof

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura Cartof

 

Amintiri din copilarie.

 

INGREDIENTE
500 g biscuiti 450 ml lapte 200 g unt 60 g cacao 100 g stafide 200 g rahat 3 plicuri zahar vanilat 1 esenta de rom PENTRU INVELIT nuca de cocos rasa nuca macinata cacao cirese confiate

Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute.

Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.

Se amesteca pana la topirea untului.

Se maruntesc biscuitii la robot si se pun intr-un castron mai mare.

Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron.

Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.

Rahatul se taie bucati mai mici si se pune in castron.

Se toarna amestecul de lapte.

Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot.

Se mai amesteca din cand in cand, 15-20 minute.

Se introduce in frigider 1 ora.

Se scoate din frigider si se fac "cartofi" care se dau prin nuca de cocos, nuca macinata sau cacao.

Deasupra am pus cate o cireasa confiata.

Se introduce din nou in frigider pentru racirea totala.

Dupa racire se mananca.

Pofta Buna!

Ingrediente Desert prajitura Cartof

500 g biscuiti

450 ml lapte

200 g unt

60 g cacao

100 g stafide

200 g rahat

3 plicuri zahar vanilat

1 esenta de rom

PENTRU INVELIT

nuca de cocos rasa

nuca macinata

cacao

cirese confiate

Categorii