Desert prajitura Craiasa Zapezii, cea mai buna si delicioasa prajitura pentru sarbatori in familie

Desert prajitura Craiasa Zapezii - Pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul treptat, apoi uleiul.
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura Craiasa Zapezii, cea mai buna si delicioasa prajitura pentru sarbatori in familie
"Bunatati pentru Craciun" Desert prajitura Craiasa Zapezii, cea mai buna si delicioasa prajitura pentru sarbatori in familie Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: oua, zahar, faina, unt, ciocolata
Ingrediente pentru Desert prajitura Craiasa Zapezii, cea mai buna si delicioasa prajitura pentru sarbatori in familie:
Ingrediente blat:
5 albusuri 5linguri de zahar 4 linguri de faina 3 linguri de ulei 1 plic de praf de copt un praf de sareIngrediente crema:
5 galbenusuri 500 ml lapte 5 linguri de zahar 4 linguri de faina 200 g unt 100 g ciocolata cu lapte esenta de vanilieIngrediente ornat:
200 ml frisca lichida nuca de cocos+ 1 pachet de biscuiti Petit Beurre
Cum se prepara Desert prajitura Craiasa Zapezii, cea mai buna si delicioasa prajitura pentru sarbatori in familie:
Pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul treptat, apoi uleiul mixand pana le incorporam bine, iar albsurile devin o spuma ferma. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu o spatula.
Punem compozitia intr-o tava ( dimensiuni: 20/25) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de min. sau pana cand incepe sa se aureasca putin. Blatul rezultat este subtire.
Crema: amestecam galbenusurile cu zahrul si faina, adaugam in fir subtire laptele si punem la foc mic compozitia. Amestecam continuu pana cand devine ca o budinca.
Separam crema in 2 castroane, iar intr-unul dintre ele adaugam si ciocolata si amestecam pana se topeste. Acoperim castroanele cu folie alimentara si lasam pana cand se raceste.
Crema de vanilie o mixam cu 150 g unt, iar pe cea de ciocolata cu 50 g de unt.
Asamblam prajitura: punem blatul, il insiropam foarte putin cu lapte caldut ( 4-5 linguri), adaugam crema de ciocolata, un strat de biscuiti insiropati in lapte, apoi crema de vanilie si dam prajitura la rece pentru cel putin 1-2 ore sa se intareasca putin crema de vanilie.
Mixam frisca si o adaugam peste prajitura si presaram nuca de cocos.
Dam prajitura la rece 3-4 ore, dupa care portionam. Pofta buna!
Sa incercati si Prajitura Deliciu sau Krem a la Krem, promit ca sunt delicioase!
Va recomandam cu drag si reteta Prajitura Alba Ca Zapada
Ingrediente Desert prajitura Craiasa Zapezii, cea mai buna si delicioasa prajitura pentru sarbatori in familie
5 albusuri
5linguri de zahar
4 linguri de faina
3 linguri de ulei
1 plic de praf de copt
un praf de sare
5 galbenusuri
500 ml lapte
5 linguri de zahar
4 linguri de faina
200 g unt
100 g ciocolata cu lapte
esenta de vanilie
200 ml frisca lichida
nuca de cocos