Desert prajitura cu afine si crema pralina

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu afine si crema pralina

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu afine si crema pralina

 

Mie cand imi pica pe ceva anume nu ma las pana nu fac, asa mai zilele trecute mi-am pregatit terenul pentru o prajitura, nu stiam exact cum o sa fie dar stiam sigur ca o sa folosesc paillete feuilletine sau pe romaneste biscuit frantuzesc crocant si sfaramicios si pasta de alune pralinate, ambele retete le gasiti in pagina mea. Bun, deci doua ingrediente le aveam, asa ca mai ramanea sa vad ce combinatii o sa fac si uite ce a iesit, acusica scriu sa nu uit ce si cum.

Blat cacao - tava 25/35 cm 3 oua mari 4 linguri zahar 2 linguri ulei 3 linguri lapte 2 linguri rase cu cacao 4 linguri faina un praf de sare Blat cu bezea si migdale x2 3 albusuri 3 linguri zahar 2 linguri faina 3 linguri migdale prajite si macinate un praf de sare Crema de afine cu mascarpone 150 g ciocolata alba Callebaut 100 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 100 ml smatana pentru frisca 200 g dulceata afine blendate 2 foi gelatina Crema de praline 500 ml smantana pentru frisca 50 ml lapte 3,5% grasime 300 g pasta de alune pralinate 3 foi gelatina Crocant cu ciocolata si pasta de alune pralinate 160 g ciocolata alba Callebaut 150 g paillete feuilletine 60 g pasta de alune pralinate

Blat de cacao: Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile in bezea, apoi am adaugat faina si cacao, la final am incorporat si laptele. Am tapetat tava cu hartie de copt si am intins amestecul in tava. Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 20 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul apoi am detasat hartia de copt.

Blat de bezea cu migdale - am facut doua blaturi deci am repetat de 2 ori procedura si ingredientele. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez, apoi am incorporat faina si migdalele prajite si macinate. Am tapetat tava cu hartie de copt, am intins compozitia in tava si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 17 min. Am lasat sa se raceasca bine apoi detasat hartia de copt.

Crema de afine cu mascarpone :Intr-un castron am mixat 100 ml smantana pentru frisca cu mascarponele.Dulceata de afine am blendat-o apoi am incorporat-o in amestecul de smantana cu mascarpone. Foile de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Separat am topit 150 g ciocolata cu 100 ml smantana pentru frisca, am tras vasul de pe foc si am incorporat gelatina hidratata, foile le-am stors bine de apa. Ciocolata topita am incorporat-o in crema de mascarpone cu afine.

Asamblare : Am folosit o tava cu pereti detasabili, am imbracat peretii cu folie acetata, am asezat blatul de cacao apoi am intins crema de afine cu mascarpone, am dat tava la frigider cca 20 min, apoi m-am apucat sa fac crema de praline

Crema de praline : Am mixat 450 ml smantana pentru frisca pana am obtinut o frisca ferma. 50 ml lapte cu 50 ml smantana pentru frisca le-am infierbantat apoi am adaugat foile de gelatina hidratat in apa rece, dupa ce am tras laptele de pe foc. Intr-un castron am pus pasta de alune pralinate, am adaugat laptele si am mixat, la final am incorporat frisca. Am scos tava de le frigider am asezat blatul cu migdale, am intins crema, apoi am asezat si al doilea blat cu migdale, am presat un pic sa se faca aderenta cu crema.Am dat din nou la frigider pana am pregatit crocantul de alune.

Crocant cu ciocolata si pasta de alune pralinate :Am topit ciocolata, apoi am amestecat-o cu pasta de alune pralinate , la final am adaugat biscuitul sfaramat si am amestecat repede. Am scos tava din frigider si am intins crocantul, trebuie sa ne miscam repede sa nu se intareasca. Am bagat tava la frigider pana a doua zi cand am portionat-o cu grija cu ajutorul unui cutit zimtat, crocantul este tare si a trebuit sa lucrez cu grija sa nu se sfarame. Pana la urma am scos-o la capat. Sa avem pofta zic si sa ne traiasca sarbatoritul.

 

Ingrediente Desert prajitura cu afine si crema pralina

Blat cacao - tava 25/35 cm

3 oua mari

4 linguri zahar

2 linguri ulei

3 linguri lapte

2 linguri rase cu cacao

4 linguri faina

un praf de sare

Blat cu bezea si migdale x2

3 albusuri

3 linguri zahar

2 linguri faina

3 linguri migdale prajite si macinate

un praf de sare

Crema de afine cu mascarpone

150 g ciocolata alba Callebaut

100 ml smantana pentru frisca

250 g mascarpone

100 ml smatana pentru frisca

200 g dulceata afine blendate

2 foi gelatina

Crema de praline

500 ml smantana pentru frisca

50 ml lapte 3,5% grasime

300 g pasta de alune pralinate

3 foi gelatina

Crocant cu ciocolata si pasta de alune pralinate

160 g ciocolata alba Callebaut

150 g paillete feuilletine

60 g pasta de alune pralinate

Categorii