Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala

 

Totul a inceput de la niste portocale extrem de acre pe care le cumparasem. Si cum nu puteau fi mancate sub nici o forma, si cum in congelator adunasem si vreo cateva albusuri am pus de o prajitura. Si a iesit una delicioasa,asa cum ies toate prajiturile ..din resturi.. , asa cum le numeste fiul meu pe cele pe care le fac cu ce gasesc prin casa la momentul respectiv.

 

INGREDIENTE
Blat: 12 albusuri 18 linguri zahar 12 linguri cocos fulgi 6 linguri faina 1/2 plic praf de copt un praf de sare Crema de cocos: 2 plicuri budinca de cocos 700 ml lapte 5 linguri zahar 50 gr unt 200 gr frisca Crema de portoocale: 1 plic budinca de frisca 400 ml zeama de portocale 2 linguri zahar fulgi de cocos pentru ornat

Pregatim blatul.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Punem fulgii de cocos, faina, praful de copt si amestecam usor cu o spatula.

Impartim compozitia in doua parti egale si coacem pe rand, la foc mediu, 2 foi in tava mare de aragaz, pe hartie de copt.

Scoatem foile si le lasam la racit, apoi le taiem pe fiecare in doua parti, pe verticala, obtinand astfel 4 foi mai mici.

Pregatim cremele. Pentru crema de cocos amestecam intr-o craticioara praful de budinca cu zaharul si putin lapte, apoi adaugam restul de lapte si punem la foc mic. Amestecam continuu pana se ingroase. Dam jos. Punem untul la temperatura camerei si omogenizam. Lasam budinca sa se raceasca si o amestecam cu frisca batuta separat.

Ungem 2 foi cu aceasta crema.

Pregatim crema de portocale. Stoarcem portocale pentru a obtine cantitatea necesara de suc, pe care il amestecam cu zaharul si praful de budinca. Amestecam continuu la foc mic pana se ingroasa, apoi lasam sa se raceasca si ungem foile ramase.

Montam prajitura alternand blat cu crema de cocos, blat uns cu crema de portocale, din nou blat cu crema de cocos si blat cu portocale. Presaram desupra fulgi de nuca de cocos.

Dam prajitura la rece pentru cateva ore.

Ingrediente Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala

Blat: 12 albusuri 18 linguri zahar 12 linguri cocos fulgi 6 linguri faina 1/2 plic praf de copt un praf de sare Crema de cocos: 2 plicuri budinca de cocos 700 ml lapte 5 linguri zahar 50 gr unt 200 gr frisca Crema de portoocale: 1 plic budinca de frisca 400 ml zeama de portocale 2 linguri zahar fulgi de cocos pentru ornat

12 albusuri

18 linguri zahar

12 linguri cocos fulgi

6 linguri faina

1/2 plic praf de copt

un praf de sare

2 plicuri budinca de cocos

700 ml lapte

5 linguri zahar

50 gr unt

200 gr frisca

1 plic budinca de frisca

400 ml zeama de portocale

2 linguri zahar

fulgi de cocos pentru ornat

Categorii