Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Reteta culinara Desert prajitura cu arome de toamna si frisca din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

 

Am reusit ca in aceasta prajitura, o super prajitura zic ai mei, sa adun toate aromele toamnei: mere, pere si gutui. Si daca am avut aceste minunate arome intr-o singura prajitura, cu o frisca spumoasa deasupra cu o usoara aroma de lamaie si facuta cu multa dragoste, cum sa nu iese o prajitura grozava? Pai doar asa puteam sa roim toata ziua prin jurul tavii si sa tot mancam cate o bucatica de prajitura, pana am golit tava...

Ingrediente Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Pentru blat:

5 oua

4 linguri zahar

4 linguri ulei

4 linguri iaurt

4 linguri sirop de gutui (eu am folosit de la Dulceata Gradinii)

1 lingurita praf de copt

1 lingurita vanilie

11 linguri faina

un praf de sare

1 borcan cu mere rase pentru prajituri (300 gr)

1 borcan de gem de pere cu mere (300 gr)

1 varf de lingurita scortisoara macinata

200 gr smantana de tara

1 lingura zahar pudra

4 linguri sirop de gutui (eu am folosit de la Dulceata Gradinii)

1 lingura coaja rasa de lamaie

Categorii