Desert prajitura cu banane si piersici

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu banane si piersici

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu banane si piersici

 

Cand n-ai ce face iti faci de lucru , asa si eu, ca tot ma impiedicam de niste banane. Am zis sa vad ce combinatii combinatorii fac sa-mi iasa o prajiturica.

 

INGREDIENTE
Blat cu banane si nuca ( 36/24 cm ) 5 oua mai micute 2 banane foarte coapte cca 245 g 150 g iaurt grecesc 10% grasime 200 g zahar 180 g faina 70 g nuca prajita si macinata 4 g praf de copt 6 g bicarbonat de sodiu Crema 420 g piersici din compot 3 galbenusuri 150 g ciocolata alba Callebaut 2 linguri zahar 3 foi gelatina 200 ml smantana pentru frisca indulcita si vanilata Sirop siropul de la compot Glazura lapte condensat caramelizat DeLatte alune sarate extra rumenite

Blat : Intr-un castron amestecam faina cu nuca, praful de copt si bicarbonatul. In alt castron pasam bananele, adaugam iaurtul, zaharul si ouale si omogenizam apoi incorporam ingeredientele uscate. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, turnam compozitia in tava , dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca bine. Dupa ce blatul se raceste bine facem si crema.

Crema : Foile de gelatina le hidratam in apa rece. Smantana pentru frisca o mixam pana obtinem o frisca ferma.Piersicile le blendam pana obtinem un piure, transferam piureul intr-o craticioara de inox, adaugam galbenusurile, 2 linguri de zahar si ciocolata. Asezam craticioara pe baie de abur si amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Dam craticioara de pe baiea de abur, stoarcem foile de gelatina si le incorporam in crema, amestecam bine si lasam sa se tempereaza crema apoi incorporam frisca batuta.

Asamblare : Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie alimentara, taiem blatul in doua, asezam prima parte si insiropam cu jumatate din siropul de la compot ( chiar daca este un blat umed, mi-am dorit sa fie mai insiropat- cu alte cuvinte doar nu aruncam bunatate de sirop..:)))) ) turnam crema peste blat, apoi asezam a doua parte de blat insiropata ( nu este foarte mult sirop, deci nu va speriati ca iese fleasca blatul ). Deasupra intindem un strat subtire de lapte condensat caramelizat si presaram alune sarate si extra rumenite ( asa le-am cumparat, extra rumenite, foarte bune ) taiate grosier. Se da tava la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza. Daca va zic ca e un deliciu ziceti ca ma laud, asa ca daca v-am atras atentia cu aceasta reteta puteti sa o testatati sau sa ma credeti pe cuvant.

Ingrediente Desert prajitura cu banane si piersici

Blat cu banane si nuca ( 36/24 cm )

5 oua mai micute

2 banane foarte coapte cca 245 g

150 g iaurt grecesc 10% grasime

200 g zahar

180 g faina

70 g nuca prajita si macinata

4 g praf de copt

6 g bicarbonat de sodiu

Crema

420 g piersici din compot

3 galbenusuri

150 g ciocolata alba Callebaut

2 linguri zahar

3 foi gelatina

200 ml smantana pentru frisca indulcita si vanilata

Sirop

siropul de la compot

Glazura

lapte condensat caramelizat DeLatte

alune sarate extra rumenite

Categorii