Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt
După cum am spus mai devreme, curățenia de primăvară în congelator a început. Și fiindcă era o cutie de albușuri, le-am transformat într-o prăjitură delicioasă cu o prăjitură de bezea cu cocos și o cremă de iaurt acru în stil grecesc cu ananas, portocale și mandarine. Și apropo, am încercat și vasul de baie de aburi. Este bestial.
Rock: 11 albusuri 11 linguri de zahar 8 linguri nuca de cocos + pentru presarat deasupra 4 linguri de faina 5 gr praf de copt un vârf de cuțit de sare vanilie 200 gr afine congelate Cremă: 550 gr iaurt grecesc cu ananas, portocale si mandarine 300 gr proaspete 15 gr gelatină 3 linguri de zahar pudra cu aroma de vanilieAlbusurile le mixam spuma la temperatura camerei cu sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei creme groase. Adauga nuca de cocos, faina, vanilia si praful de copt. Se amestecă ușor cu o spatulă, apoi se încorporează merișoarele.
Pune jumatate din compozitie intr-o tava mare de aragaz pe hartie de copt.
Coacem 15-20 minute la 170 grade C, pana se rumenesc usor. Facem același lucru și cu a doua jumătate. Lăsați foile să se răcească. Tăiați fiecare foaie în jumătate, obținând 4 bucăți egale.
Pentru crema, mai intai hidratati gelatina in 6 linguri de apa rece. Bateți smântâna rece de la frigider până rămâne bine.
Se incinge gelatina la bain marie sau la microunde si se amesteca cu 1 lingura de frisca, apoi se toarna peste toata frisca si se amesteca bine. Adaugam iaurtul cu fructe si zaharul pudra si amestecam usor cu o spatula.
Ingrediente Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt
Blat: 11 albusuri 11 linguri zahar 8 linguri nuca de cocos+ pentru presarat deasupra 4 linguri faina 5 gr praf de copt un praf de sare vanilie 200 gr merisoare congelate Crema: 550 gr iaurt in stil grecesc cu ananas, portocale si mandarine 300 gr frisca 15 gr gelatina 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
11 albusuri
11 linguri zahar
8 linguri nuca de cocos+ pentru presarat deasupra
4 linguri faina
5 gr praf de copt
un praf de sare
vanilie
200 gr merisoare congelate
550 gr iaurt in stil grecesc cu ananas, portocale si mandarine
300 gr frisca
15 gr gelatina
3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie