Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza
Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă! Se pot folosi și alte fructe de sezon.
pentru blat: 6 ouă 120g zahăr 50ml ulei 100g făină 50g cacao extra black 1/2 plic praf de copt 200g vișine fără sâmburi pentru crema de brânză: 750g brânză de vaci 100g zahar cu aromă de citrice 4 ouă 1 plic budincă de vaniliePentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se amestecă gălbenușurile cu uleiul și se încorporează în 2 reprize în albușurile bătute. Se amestecă făina cu cacaoa și praful de copt și se cern peste amestecul precedent și se amestecă ușor cu o spatulă cu mișcări de jos în sus. Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (35 x 25 cm) și se presară vișinile scurse de zeamă din loc în loc. Se introduce tava pentru 15 minute în cuptorul încins la 180 de grade C. Pentru cremă, se mixează brânza de vaci cu ouăle, zahărul și budinca de vanilie (cu ajutorul unui mixer vertical). Se scoate tava și se întinde crema de brânză. Se nivelează și se introduce tava în cuptor pentru cca. 30-35 de minute. Se lasă să se răcorească și apoi se porționează.
Ingrediente Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza
pentru blat:
6 ouă
120g zahăr
50ml ulei
100g făină
50g cacao extra black
1/2 plic praf de copt
200g vișine fără sâmburi
pentru crema de brânză:
750g brânză de vaci
100g zahar cu aromă de citrice
4 ouă
1 plic budincă de vanilie