Desert prajitura cu blat umed si mure
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu blat umed si mure
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu blat umed si mure
retete de suflet Cu mana pe inima va spun ca aceasta reteta de blat umed este cea mai tare pe care am incercat-o pana acum. Blatul este foarte pufos și se topește în gură. L-am folosit si pentru tort si a iesit grozav. Îți recomand cu căldură să-l încerci și tu.
pentru blaturi umede (30x20 cm): 133 g ciocolată neagră (54,5% cacao) 80 g cafea fierbinte 166 g iaurt grecesc 133 g ulei 3 oua 200g faina 200 g zahăr 66 g cacao neagră suplimentară 5 g praf de copt 2g sare pentru crema de mure: 600 g mure 600 ml frisca neindulcita 10 g gelatină 130 g zahăr pentru decor: murePentru blat:
Se pune ciocolata in 80g de cafea fierbinte si se lasa sa se topeasca, amestecand usor. Daca nu se topeste perfect, puteti pune amestecul pe baia de aburi. Se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se pun ouale, uleiul si galbenusul si se amesteca cu telul, apoi se adauga crema de ciocolata si se amesteca. În mod ideal, toate ingredientele ar trebui să fie la temperatura camerei.
Intr-un alt bol se pune faina, cacao, zaharul macinat, sarea si praful de copt si se amesteca amestecul, apoi se cerne peste compozitia lichida si se amesteca bine. Nu amestecați până când amestecul nu este omogen.
Tapetați tava cu hârtie de copt, apoi turnați compoziția. Se da tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade C, pentru 50-55 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Întoarceți aluatul cu susul în jos pe un grătar și lăsați-l să se răcească complet. După ce s-a răcit complet, tăiați-o orizontal în 2 foi.
Pentru crema se fierbe puiul cu 3 linguri de zahar si se lasa sa fiarba 5-7 minute. Se lasa sa se raceasca apoi se pune intr-o sita, se trece cu furculita si se trece prin sita.
Se pune gelatina hidratata in 50 ml sos de mure rece, apoi se topeste pe baie de aburi si apoi se lasa sa se raceasca.
Amestecați crema pentru crema până obțineți o compoziție oarecum fermă. Adăugați sosul de mure răcit și amestecați.
Peste gelatina racita se pun 2-3 linguri de crema si se amesteca, apoi se toarna gelatina peste crema de mure si se amesteca bine.
Se pune un blat pe o farfurie, in interiorul unui inel, se toarna jumatate din crema de mure si se niveleaza si se lasa sa se raceasca 15 minute, apoi se pune al doilea blat deasupra cremei si se toarna restul de crema, apoi se pune prajitura in la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.
Glisați ușor cuțitul peste marginea inelului reglabil pentru a-l scoate din cremă și apoi scoateți inelul.
Decorați cu mure sau imaginație.
Ingrediente Desert prajitura cu blat umed si mure
pentru blat umed (30x20 cm):
133g ciocolată neagră (54,5% cacao)
80g cafea fierbinte
166g iaurt grecesc
133g ulei
3 ouă
200g făină
200g zahăr
66g cacao extra black
5g praf de copt
2g sare
pentru crema de mure:
600g mure
600ml smântâna pentru frișcă neîndulcită
10g gelatină
130g zahăr
pentru decor:
mure