Desert prajitura cu bomboane

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu bomboane

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu bomboane

 

Sincer nici nu stiu cum sa o denumesc, e un amalgam de arome . Am folosit ''resturi'', bomboane diverse, foi de napolitana, biscuiti, piscoturi...etc.....

 

INGREDIENTE
265 g biscuiti 5 piscoturi 8 foi de napolitana cca 120 g ( albe si maro ) 100 g bomboane snickers 175 g bomboane bounty 100 g stafide brune 225 g rahat 200 g nuci prajite si taiate grosier 85 g cacao 250 ml apa 100 g zahar 250 g margarina rama 200 g unt cu 82% grasime 275 g bomboane cu jeleu 100 g ciocolata neagra 80 g smantana 25 % grasime nuca prajita, migdale prajite , macinate

Intr-un castron incapator am maruntit biscuitii, piscoturile si foile de napolitana. Rahatul l-am taiat cubulete mici, bomboanele bounty si snickers le-am taiat tot cubulete dar mai mari, apoi le-am amestecat cu biscuitii, napolitana si piscoturile. Am adaugat si stafidele si nuca prajita si taiata grosier. Am pus intr-o cratita de inox cacao, zahar si apa si am pus sa fiarba, am tras de pe foc si am incorporat untul si margarina. Crema obtinta am turnat-o peste amestecul de mai sus si am omogenizat bine. Am tapetat cu folie alimentara doua tavi, apoi am asezat un strat de nuca si migdale macinate. Am impartit compozitia de prajitura in cele doua tavi si am presat bine, am dat la rece cat timp am facut glazura din bomboane cu jeleu. Intr-un vas de inox am pus bomboanele cu jeleu si ciocolata, am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat, cand a inceput sa se topeasca am adaugat si smantana. Am continuat sa amestec pana ce jeleul a inceput sa se micsoreze. Am ales sa nu-l topesc de tot, sa ramana bucatele mici de jeleu.Am scos tavile din frigider, am intins glazura si am dat din nou la rece pentru cateva ore, apoi am rasturnat pe un platou tava cu prajitura, avem baza glazurata si deasupra nuca si migdalele macinate.

Ingrediente Desert prajitura cu bomboane

265 g biscuiti

5 piscoturi

8 foi de napolitana cca 120 g ( albe si maro )

100 g bomboane snickers

175 g bomboane bounty

100 g stafide brune

225 g rahat

200 g nuci prajite si taiate grosier

85 g cacao

250 ml apa

100 g zahar

250 g margarina rama

200 g unt cu 82% grasime

275 g bomboane cu jeleu

100 g ciocolata neagra

80 g smantana 25 % grasime

nuca prajita, migdale prajite , macinate

Categorii