Desert prajitura cu branza de vaci si afine

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu branza de vaci si afine

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu branza de vaci si afine

Pentru blat 5 oua 100ml ulei 200g zahar 150g iaurt 220g faina 1 plic zahar vanilat 1 esenta de rom 1 plic praf de copt putina sare Pentru crema: 500g branza proaspata de vaci 3 oua 100g zahar sau dupa gust 3 linguri cu gris 2 plicuri zahar vanilat 40g smantana Pentru decor: 500g afine

Pentru crema:

Amestecam branza cu ouale, grisul, zaharul, zaharul vanilat si smantana, apoi lasam deoparte si ne ocupam de blat.

Pentru blat:

Batem bine albusurile cu zaharul, zaharul vanilat si un varf cutit de sare.

Frecam un pic galbenusurile cu uleiul si il amestecam cu albusurile batute spuma.

Adaugam iaurtul si esenta de rom. Mai mixam un pic apoi cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt. Amestecam sa se omogenizeze.

Pregatim o tava de copt, a mea a fost cu dimensiunea de 20/33 si a fost numai buna.

Umezim fundul tavii cu un penson inmuiat in apa si asternem hartia de copt taiata dupa dimensiune.

Turnam compozitia in tava si o dam la cuptor la foc mic, pentru 20 minute, pana se intareste putin deasupra.

Scoatem tava si turnam crema de branza apoi imprastiem afinele pe toata suprafata si mai dam la cuptor pentru 30 minute.

Lasam sa se raceasca inainte de a o taia,

 

Ingrediente Desert prajitura cu branza de vaci si afine

Pentru blat

5 oua

100ml ulei

200g zahar

150g iaurt

220g faina

1 plic zahar vanilat

1 esenta de rom

1 plic praf de copt

putina sare

Pentru crema:

500g branza proaspata de vaci

3 oua

100g zahar sau dupa gust

3 linguri cu gris

2 plicuri zahar vanilat

40g smantana

Pentru decor:

500g afine

Categorii