Desert prajitura cu branza si dulceata de prune
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu branza si dulceata de prune
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu branza si dulceata de prune
Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă. Puteți folosi orice tip de gem sau dulceață.
pentru blat (35 x 25 cm): 3 ouă mari 60g zahăr pudră vanilat sare 70 ml lapte 70ml ulei 1 lingură praf de copt 16 linguri faină pentru umplutură: dulceață sau gem de prune 500g brânză de vaci 80g zahăr cu aromă de citrice 3 ouă 1 plic budincă de vaniliePentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful de copt și se cern peste amestecul precedent alternând cu laptele. Aluatul trebuie să curgă când e luat cu lingura dar să fie mai gros decât cel de clătite. Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (35 x 25 cm) și se introduce pentru 12-15 minute în cuptorul încins la 180 de grade C. Pentru cremă, se mixează brânza de vaci cu ouăle, zahărul și budinca de vanilie (cu ajutorul unui mixer vertical). Se scoate tava și se întinde dulceața de prune și apoi se toarnă crema de brânză. Se nivelează și se introduce tava în cuptor pentru cca. 30-35 de minute. Se lasă să se răcorească și apoi se porționează.
Ingrediente Desert prajitura cu branza si dulceata de prune
pentru blat (35 x 25 cm):
3 ouă mari
60g zahăr pudră vanilat
sare
70 ml lapte
70ml ulei
1 lingură praf de copt
16 linguri faină
pentru umplutură:
dulceață sau gem de prune
500g brânză de vaci
80g zahăr cu aromă de citrice
3 ouă
1 plic budincă de vanilie