Desert prajitura cu branza si mere
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu branza si mere
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu branza si mere
Aveam poftă de o prăjitură, dar nu stăteam prea bine cu timpul. Am pregătit o rețetă rapidă și delicioasă. Dacă preferați prăjiturile dulci vă sfătuiesc să mai adăugați zahăr după gustul vostru.
400 g brânză de vaci 50g zahăr 1/2 pliculeț praf de copt 4 ouă esență de portocale 3 linguri făină -stratul 2: 3 mere 2-3 linguri zahăr 2 linguri unt 1 lingură scorțișoarăSe spală merele și se taie cubulețe, apoi se amestecă cu zahărul, scorțișoara și untul topit. Se toarnă amestecul rezultat în tava (30 x 11,5 cm) tapetată cu hârtie de copt. Se mixează brânza de vaci cu zahărul, ouăle, esența de portocale si praful de copt. Se încorporează făina și se toarnă compoziția de brânză deasupra merelor și se dă tava la cuptor pentru 45-50 de minute la 170 de grade, sau până când prăjitura se rumenește frumos.
Se lasă să se răcească și apoi se taie.
Ingrediente Desert prajitura cu branza si mere
400 g brânză de vaci
50g zahăr
1/2 pliculeț praf de copt
4 ouă
esență de portocale
3 linguri făină
-stratul 2:
3 mere
2-3 linguri zahăr
2 linguri unt
1 lingură scorțișoară