Desert prajitura cu bulion
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu bulion
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu bulion
Am facut-o de mai multe ori, dar niciodata nu am avut timp sa scriu reteta. Fie Craciun sau Paste, prajitura asta e mereu la mare cautare. Imi place in mod deosebit ca este cu crema de griș, este satioasa, din ea se satura toti musafirii si mai ramane sa-ti satisfaci si colegii la serviciu. Daca inca nu ati incercat-o eu o recomand cu mare drag. De fiecare data am incercat-o cu alte arome si alte dulceturi. E ceea ce-mi place mie cel mai mult: sa-ti lasi frau liber imaginatiei si sa combini aromele. Dulceata este indicata cea de caise, dar se poate folosii cea de capsuni, zmeura…orice va place. Iar aromele sunt coaja de portocala, lamaie, vanilia, trandafiri, etc…depinde doar de preferinte. "Bunatati de Paste"
Ingrediente Desert prajitura cu bulion
Pentru foi:
100 ml ulei de floarea soarelui
80 gr zahar brut sau 4 linguri(1 lingura are aproximativ 20 gr)
200 ml suc gros de rosii(passatta)
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
zeama de la jumatate lamaie
400-420 gr faina
Pentru crema:
1,5 litri lapte dulce
80 gr zahar brut sau 4 linguri
200 gr griș de grau
50 ml sirop natural de trandafiri eu am folosit de la „Bunatati din natura”
1 plic de coaja de lamaie de la Dr. Oetker
200 gr unt gras 80%
In plus: 1 borcan de gem de caise sau o dulceata mai groasa(300-400 gr)