Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

 

Ori de câte ori cumpăr căpșuni dulci și parfumate, nu pot să nu pregătesc ceva dulce. Eu folosesc si fructe congelate, dar cele proaspete au o savoare aparte. Și m-am gândit să fac o combinație pentru toată lumea: unora le place ciocolata, altora smântâna, altora citrice și căpșuni, dar punându-le împreună, veți obține o prăjitură minunată. Îl poți pregăti pentru o vacanță, pentru a-ți răsfăța pe cei dragi sau pentru o aniversare.

Pentru blat: (20/32 cm): 130 gr albusuri 2 oua 6 linguri de zahar 5 linguri ulei 140 gr iaurt 8 linguri de faina 1 lingurita de vanilie 1 praf de copt 2-3 linguri fulgi de migdale Pentru crema de ciocolata: 200 ml frisca 150 gr ciocolata neagra 1 lingura zahar pudra coaja rasa dintr-un lime Pentru frisca: 300 ml frisca 150 gr crema de branza 100 gr ciocolata cu lamaie coaja rasa dintr-un lime 200-250 gr capsuni

Blat: Puneți albușurile într-un bol, inclusiv cele din ouă întregi. Se presară cu un praf de sare, se amestecă. Când devin spumă, adăugați zahărul, amestecați până obțineți o spumă strălucitoare. Adăugați gălbenușurile, uleiul, iaurtul și vanilia. Cerneți făina cu praful de copt, încorporați-le și ele, cu o spatulă, cu încetinitorul. Tapetați o tavă de 20/32 cm cu hârtie de copt, turnați compoziția și nivelați-o. Se presara cu fulgi de migdale, se da blatul la cuptorul incins la 170 de grade pentru 20 de minute. Faceți testul cu scobitoarea, scoateți blatul din cuptor și lăsați-l să se răcească.

Crema de ciocolata: Puneti bucatile de ciocolata sparte intr-un vas de inox cu 100 ml frisca. Transferați pe o baie de aburi, amestecați până când ciocolata este complet topită. Lăsați vasul de ciocolată să se răcească timp de 3-4 ore. Dupa acest timp se scoate crema de la rece, se amesteca 1 minut. Adăugați restul de smântână pentru smântână rece, zahărul pudră, coaja de lămâie rasă și amestecați până când crema devine spumoasă.

Cremă cu frișcă: Topiți ciocolata cu lămâie pe baie de aburi, apoi lăsați-o să se răcească. Cremă pentru smântână rece, amestecați-o în jumătate. Adaugam crema de branza, ciocolata topita, coaja de lime rasa si amestecam pana obtinem o crema spumoasa. Spălați căpșunile, ștergeți-le cu niște șervețele. Scoateți cozile și tăiați-le în cuburi. In tava in care ai copt blatul pune hartie de copt. Se pune blatul, se pune crema de ciocolata, se niveleaza. Puneți bucățile de căpșuni la loc. Se pune frisca, se niveleaza usor. Acoperiți tortul cu folie, lăsați-l să se răcească până a doua zi. Se taie felii, se presara cu fulgi de migdale, se decoreaza cu capsuni si se serveste. Poftă bună!

Ingrediente Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Pentru blat: (20/32 cm): 130 gr albus de ou 2 oua 6 linguri zahar 5 linguri ulei 140 gr iaurt 8 linguri faina 1 lingurita vanilie 1 praf de copt 2-3 linguri fulgi de migdale Pentru crema de ciocolata: 200 ml smantana pentru frisca 150 gr ciocolata neagra 1 lingura zahar pudra coaja rasa de la un lime Pentru crema cu frisca: 300 ml smantana pentru frisca 150 gr crema branza 100 gr ciocolata cu lamaie coaja rasa de la un lime 200-250 gr capsuni

130 gr albus de ou

2 oua

6 linguri zahar

5 linguri ulei

140 gr iaurt

8 linguri faina

1 lingurita vanilie

1 praf de copt

2-3 linguri fulgi de migdale

200 ml smantana pentru frisca

150 gr ciocolata neagra

1 lingura zahar pudra

coaja rasa de la un lime

300 ml smantana pentru frisca

150 gr crema branza

100 gr ciocolata cu lamaie

coaja rasa de la un lime

200-250 gr capsuni

Categorii