Desert prajitura cu capsuni si bezea

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu capsuni si bezea

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu capsuni si bezea

 

O prajitura foarte buna si parfumata. Un deliciu!

 

INGREDIENTE

Blat:

5 oua 80 g ulei 135 g lapte 260 g faina 300 g zahar 1/2 plic praf de copt (5g) coaja de la 1 lamaie esenta vanilie sare 300 g capsuni

Bezea:

5 albusuri (175 g) 200 g zahar zeama de la 1/2 lamaie sare

Se porneste cuptorul la 175 grade C.

Se bat albusurile cu mixerul impreuna cu sarea. Cand se formeaza spuma, se adauga tot zaharul in ploaie. Se mixeaza pana devine o spuma densa.

Separat, se freaca galbenusurile cu uleiul, apoi se adauga laptele, vanilia si coaja de lamaie.

Se adauga treptat amestecul de galbenusuri peste albusuri, mixand in continuare, la o treapta mai mica de viteza. Se incorporeaza treptat faina, amestecand cu o spatula.

Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 175 C pt 25 min.

Bezea: Se bat albusurile cu sarea si cu zaharul pana se formeaza o spuma densa. Se adauga zeama de lamaie si se mai mixeaza un minut.

Dupa 25 min, se scoate blatul din cuptor (trebuie sa fie usor rumen deasupra) si se intinde bezeaua in strat uniform peste acesta. Se da iar la cuptor la 175 C pt 10 minute ( pana este aurie bezeaua deasupra).

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Ingrediente Desert prajitura cu capsuni si bezea

5 oua

80 g ulei

135 g lapte

260 g faina

300 g zahar

1/2 plic praf de copt (5g)

coaja de la 1 lamaie

esenta vanilie

sare

300 g capsuni

5 albusuri (175 g)

200 g zahar

zeama de la 1/2 lamaie

sare

Categorii