Desert prajitura cu capsuni si bezea
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu capsuni si bezea
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu capsuni si bezea
O prajitura foarte buna si parfumata. Un deliciu!
INGREDIENTE
Blat:
5 oua 80 g ulei 135 g lapte 260 g faina 300 g zahar 1/2 plic praf de copt (5g) coaja de la 1 lamaie esenta vanilie sare 300 g capsuniBezea:
5 albusuri (175 g) 200 g zahar zeama de la 1/2 lamaie sareSe porneste cuptorul la 175 grade C.
Se bat albusurile cu mixerul impreuna cu sarea. Cand se formeaza spuma, se adauga tot zaharul in ploaie. Se mixeaza pana devine o spuma densa.
Separat, se freaca galbenusurile cu uleiul, apoi se adauga laptele, vanilia si coaja de lamaie.
Se adauga treptat amestecul de galbenusuri peste albusuri, mixand in continuare, la o treapta mai mica de viteza. Se incorporeaza treptat faina, amestecand cu o spatula.
Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 175 C pt 25 min.
Bezea: Se bat albusurile cu sarea si cu zaharul pana se formeaza o spuma densa. Se adauga zeama de lamaie si se mai mixeaza un minut.
Dupa 25 min, se scoate blatul din cuptor (trebuie sa fie usor rumen deasupra) si se intinde bezeaua in strat uniform peste acesta. Se da iar la cuptor la 175 C pt 10 minute ( pana este aurie bezeaua deasupra).
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Ingrediente Desert prajitura cu capsuni si bezea
5 oua
80 g ulei
135 g lapte
260 g faina
300 g zahar
1/2 plic praf de copt (5g)
coaja de la 1 lamaie
esenta vanilie
sare
300 g capsuni
5 albusuri (175 g)
200 g zahar
zeama de la 1/2 lamaie
sare