Desert prajitura cu capsuni si bezea

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu capsuni si bezea

Timp de preparare
90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Desert prajitura cu capsuni si bezea

 

Am pregatit o prajitura tare buna, pufoasa si umeda, cu capsuni si bezea.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
600 g capsuni 100 g unt 10 oua 2 prafuri de sare 2 plicuri de zahar vanilinat (8 g/plic) 26 linguri zahar 1 lingurita de esenta de vanilie 100 g smantana 10 g praf de copt 300 g faina Dimensiuni tava: 25x35 cm

Capsunilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala, se taie in doua si se amesteca cu o lingura de zahar.

Se topeste untul.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri. 

Se pun 5 albusuri intr-un castron si 5 albusuri in alt castron. Unul dintre castroane se baga la frigider, iar la celalalt se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Peste ele se adauga 15 linguri de zahar si 1 plic de zahar vanilinat. Se mixeaza in continuare pana cand albusurile devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, untul topit, esenta de vanilie si smantana si se omogenizeaza. Se incorporeaza praful de copt si faina, care se adauga treptat, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon. 

Se pun doua treimi din capsuni in aluat si se amesteca. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se pun pe deasupra aluatului restul de capsuni si se introduce tava la cuptor la 160 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand aluatul este aproape copt. 

Se mixeaza albusurile din celalalt castron cu un praf de sare, apoi cu 10 linguri de zahar si cu un plic de zahar vanilinat pana cand devin ca o bezea. Dupa aceea, acestea se toarna peste prajitura si se mai introduce tava la cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand bezeaua se rumeneste frumos.

Ingrediente

  • 600 g capsuni
  • 100 g unt
  • 10 oua
  • 2 prafuri de sare
  • 2 plicuri de zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 26 linguri zahar
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 100 g smantana
  • 10 g praf de copt
  • 300 g faina
  • Dimensiuni tava: 25x35 cm

Categorii

Retete similare