Desert prajitura cu capsuni si bezea

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu capsuni si bezea

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu capsuni si bezea

 

Am pregatit o prajitura foarte buna, pufoasa si umeda, cu capsuni si bezea.

600 g căpșuni 100 g unt 10 ouă 2 pulberi de sare 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic) 26 linguri zahar 1 lingurita esenta de vanilie 100 g smantana 10 g praf de copt 300 g faina Dimensiuni tava: 25x35 cm

Se scot tulpinile de pe tulpini, apoi se spala, se taie in jumatate si se amesteca cu o lingura de zahar.

Topeste untul.

Porniți cuptorul să se încălzească.

Separam albusurile de galbenusuri. 

Pune 5 albusuri intr-un vas si 5 albusuri intr-un alt vas. Unul dintre boluri se pune la frigider, iar în celălalt albușurile se amestecă cu un praf de sare. Peste ele se adauga 15 linguri de zahar si 1 pliculet de zahar vanilat. Continuați să amestecați până când albușurile devin ca o bezea. Adaugam galbenusurile, untul topit, esenta de vanilie si smantana si amestecam. Se incorporeaza praful de copt si faina, care se adauga treptat, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. 

Pune două treimi din căpșuni în aluat și amestecă. Turnam aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Peste aluat se aseaza restul de capsuni si se da tava la cuptor la 160 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand aluatul este aproape copt. 

Amestecam albusurile in celalalt bol cu ​​un praf de sare, apoi cu 10 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat pana devin ca o bezea. După aceea, turnați-le peste prăjitură și dați tava la cuptor pentru 10-15 minute sau până când bezeaua se rumenește frumos.

Ingrediente Desert prajitura cu capsuni si bezea

600 g capsuni

100 g unt

10 oua

2 prafuri de sare

2 plicuri de zahar vanilinat (8 g/plic)

26 linguri zahar

1 lingurita de esenta de vanilie

100 g smantana

10 g praf de copt

300 g faina

Dimensiuni tava: 25x35 cm

Categorii