Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

 

Retete de Paste va invit sa incercati si aceasta prajitura, pentru ca este delicioasa.

-pentru blat:

2 oua 2 albusuri 100 g zahăr 50 g ulei 50 g lapte 110 g faina 5 g praf de copt 30 g cacao neagra extra -crema de ciocolata: 150 g ciocolata neagra (peste 50% cacao) 50 g ciocolata cu lapte 100 ml frisca 60 ml lapte 20 g zahăr 2 galbenusuri 5 g gelatină 20 ml apă - Mai mult: 100 g lapte condensat caramelizat (caramel) per cutie 70 g alune prajite nesarate 20 g unt -pentru decor: 250 g mascarpone 70 g zahăr 300 ml frisca pentru frisca

Amestecam ouale intregi, albusurile si zaharul macinat pana isi tripleaza volumul, apoi adaugam laptele si uleiul si amestecam cu o spatula. Amestecam faina cu praful de copt si cacao, apoi le cerneam peste spuma de ou. Se amestecă ușor cu o spatulă până se omogenizează. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem aproximativ 15-20 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Lăsați blatul să se răcească complet, apoi tăiați-l în jumătate pe orizontală. Intr-o cratita se pune laptele si smantana pentru crema si se incinge pe foc (nu trebuie sa fiarba!), apoi se toarna peste galbenusurile amestecate cu 20 g zahar si se pun din nou in cratita pe foc. . Amestecam continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase, ca o crema subtire (si ramane pe sarma), apoi adaugam pe baie de aburi gelatina hidratata si topita si amestecam. Peste amestecul de lapte se adauga ciocolata tocata marunt, se lasa 1 minut, apoi se amesteca cu o spatula. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați să se răcească complet. Se incinge caramelul cu untul in cuptorul cu microunde pentru 15 secunde apoi se amesteca compozitia si se amesteca cu alunele tocate marunt. Se pune un blat in interiorul tavii (pe hartie de copt), se intinde caramelul si se intinde crema de ciocolata mixta. Asezam al doilea blat, presam usor cu mainile si punem prajitura la frigider pentru minim 2 ore. Amestecați crema de mascarpone cu zahărul timp de 30 de secunde, adăugați frișca și amestecați până se întărește suficient pentru a face relicve. Tăiați tortul în cuburi și decorați-l după imaginația voastră.

Ingrediente Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

2 ouă

2 albușuri

100 g zahăr

50 g ulei

50 g lapte

110 g făină

5 g praf de copt

30 g cacao extra black

-crema de ciocolată:

150 g ciocolată neagră (peste 50% cacao)

50 g ciocolată cu lapte

100 ml smântână pentru frișcă

60 ml lapte

20 g zahăr

2 gălbenușuri

5 g gelatină

20 ml apă

- în plus:

100g lapte condensat caramelizat (caramel) la cutie

70g alune prăjite nesărate

20g unt

-pentru decor:

250g mascarpone

70g zahăr

300ml smântână pentru frișcă

Categorii