Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Franta. Cum sa faci Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine

 

O reteta fara gluten si lactoza, low carb Am utilizat ciocolata neagra 85% (19 g carbohidrati/100 gr) care contine numai cacao, pasta si unt de cacao , zahar brun si vanilie, deci este o reteta fara lactoza https://www.blogulluicatalina.com/2021/11/prajitura-cu-ciocolata-piureu-de.html

125 gr de cioccolata neagra 85% 150 gr de piureu de dovleac 4 oua 4 linguri indulcitor natural erithritol (sau 60-80 gr de zahar) 3 linguri pline de pudra de migdale 100 gr de afine 10-15 nuci de pécan

Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct. Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata la bain-marie (decongelati piureul inainte) 2-3 minute. Amestecati bine ciocolata cu dovleacul. Bateti ouale intregi cu indulcitorurile timp de 5 minute. Adaugati pudra de migdale. Incorporati amestecul cu ciocolata treptat la compozitia cu oua. Varsati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt de 25 cm. Decorati cu nuci de pecan si afine. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 25 de minute. Cand suprafata incepe sa crape opriti cuptorul, trebuie sa ramana moale dedesupt.

Ingrediente Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine

125 gr de cioccolata neagra 85%

150 gr de piureu de dovleac

4 oua

4 linguri indulcitor natural erithritol (sau 60-80 gr de zahar)

3 linguri pline de pudra de migdale

100 gr de afine

10-15 nuci de pécan

Categorii