Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta

 

Weekendul acesta ne-am bucurat de un tort fabulos! Ultima dată când am fost la cumpărături, în fața ochilor mi-au apărut niște oreo de mentă. Îi spun soțului meu: acestea merg perfect într-un desert cu fructe. Am luat câteva pachete și a trebuit să mă gândesc la o rețetă. Și întrucât ne aflăm în mijlocul unui sezon de fructe delicios, am optat pentru cireșe. Blatul umed cu iaurt, și crema spumoasă de vanilie, toate combinate, s-au dovedit a fi unul dintre cele mai fine, delicioase și minunate prăjituri! Răsfăț, curcubeu pe cerul gurii, bucurie pentru noi!

Pentru blat: 5 ouă 5 linguri de zahar 5 linguri ulei 150 gr iaurt natural 7 linguri de faina 1 lingurita praf de copt vanilie 400 gr cirese Pentru crema de vanilie: 3 galbenusuri 7 linguri de zahar 650 ml lapte 5 linguri amidon 200 gr unt 80% grasime 1 plic bourbon de vanilie 350 gr oreo cu menta 150 ml frisca 1 lingura zahar pudra cirese pentru decor

Blat: Se spala ciresele, se scot tulpinile si semintele. Rupeți-le în jumătate. Separam ouale, amestecam albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporati zaharul, amestecati pana cand bezeaua devine stralucitoare. Se amestecă gălbenușul cu uleiul, se încorporează în bezea. Adăugați iaurtul, vanilia, amestecați ușor. Cernem faina cu praful de copt, le adaugam peste compozitia de oua si amestecam cu o spatula, pana sunt bine incorporate. Tapetați o tavă de 24/37 cm cu hârtie de copt, așezați cireșele. Asezati usor compozitia de blat deasupra, nivelati-o. Dam blatul la cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute. Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca.

Crema de vanilie:Scoateți untul de la rece pentru a se moale. Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul cu un tel. Se toarnă laptele treptat și se amestecă continuu. Se adauga vanilia, amidonul, se amesteca bine si se transfera in tava. La foc mic, amestecăm în smântână până se îngroașă. Se lasa deoparte, se acopera cu folie si se lasa sa se raceasca. Când crema s-a răcit, amestecați-o timp de 1 minut. Adaugam untul la temperatura camerei, in 3 transe si amestecam bine pana obtinem o crema spumoasa. In tava in care ai copt blatul pune hartie de copt. Se aseaza blatul cu visinele deasupra, se pune jumatate din crema si se niveleaza. Asezati oreo unul langa altul, puneti restul de crema, intindeti-o bine. Acoperiți tortul cu folie, lăsați-l să se răcească peste noapte. Crema pentru frisca rece se amesteca cu zaharul pudra, pana devine spumoasa. Pune-l într-o poziție. Scoateți tortul de la rece. Porți-o, pune pe fiecare câte un cuvânt de frișcă. Decorați cu cireșe și frunze de mentă! Poftă bună!

Ingrediente Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta

Pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri ulei 150 gr iaurt natural 7 linguri faina 1 lingurita praf de copt vanilie 400 gr cirese Pentru crema de vanilie: 3 galbenusuri 7 linguri zahar 650 ml lapte 5 linguri amidon 200 gr unt 80% grasime 1 plic vanilie bourbon 350 gr oreo cu menta 150 ml smantana pentru frisca 1 lingura zahar pudra cirese pentru decor

5 oua

5 linguri zahar

5 linguri ulei

150 gr iaurt natural

7 linguri faina

1 lingurita praf de copt

vanilie

400 gr cirese

3 galbenusuri

7 linguri zahar

650 ml lapte

5 linguri amidon

200 gr unt 80% grasime

1 plic vanilie bourbon

350 gr oreo cu menta

150 ml smantana pentru frisca

1 lingura zahar pudra

cirese pentru decor

Categorii