Desert prajitura cu cirese, visine, s.a.m.d

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu cirese, visine, s.a.m.d

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu cirese, visine, s.a.m.d

 

Anul ăsta, după ce au mai rămas puține cireșe, tot ploua ca o aluniță și „cireșa pe tort” și au venit graurii și toate cireșele erau ca termitele. Așa că am trecut la stocul de anul trecut, cireșe și cireșe conservate în suc propriu. Pana la urma este un ciclu in natura, un an ai o recolta buna, inca un an mai putin sau deloc, pasarile cerului trebuie sa se hraneasca. Deci nu sunt foarte supărat pe ei, doar am reușit să fotografiez cireșele.

Tava cu dimensiunile de 36/26 cm 8 ouă medii 200 g zahăr 150 g nuci tocate grosier 200 g faina 2 lingurite ness 400 g cirese si cirese conservate in suc propriu fulgi de ciocolată

Am separat albusurile de galbenusuri. Am amestecat bine albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat 100 g zahar si am continuat sa amestec pana am obtinut o bezea ferma. Separat am amestecat galbenusurile cu 100 g zahar si 2 lingurite de zahar. Am incorporat galbenusurile in albusuri, cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat faina cernuta, am incorporat-o si cu miscari lente de jos in sus, la final am adaugat nuca tocata grosier, folosind aceeasi metoda de încorporând, mișcări lente de jos în sus. Am tapetat tava cu hartie de copt, am turnat blatul in tava, am nivelat-o. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 6 minute, apoi am scos tava din cuptor si am pus visinele, visinele si chipsurile de ciocolata, Am reintrodus tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Am scos tava din cuptor, am desprins peretii tavii si am lasat prajitura sa se raceasca bine. Fiecare îl porţionează după cum doreşte, în bucăţi mai mici sau mai mari.

Ingrediente Desert prajitura cu cirese, visine, s.a.m.d

Tava cu dimensiuni de 36/26 cm

8 oua medii

200 g zahar

150 g nuci taiate grosier

200 g faina

2 lingurite ness

400 g cirese si visine conservate in suc propriu

pepite de ciocolata

Categorii