Desert prajitura cu crema caramel

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu crema caramel

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu crema caramel

 

INGREDIENTE
Pentru foi 500 gr faina 1 ou 5 linguri zahar 1 praf de copt 100 gr untura 1 cana lapte 1 praf de sare pentru crema 6 linguri faina 12 linguri zahar 2 plicuri de zahar vaniliat 2 linguri de apa 200 gr margarina pentru glazura de zahar ars 8 linguri de zahar 2 linguri apa 50 gr margarina pentru decor fulgi de migdale

Faina se amesteca cu praful de sare, cu zaharul si cu untura pana se formeaza o coca nisipoasa. Praful de copt se stinge cu otet si se adauga peste aluat impreuna cu oul si cu laptele care se pune traptat sa se formeze un aluat omogen pentru a putea fi intins cu sucitoarea.

Compozitia se imparte in 3 parti egale, care se coc pe dosul tavii unse in prealabil cu ulei pentru 5-10 minute fiecare la 180 grade C.

Pentru crema se pun la fiert cele 6 linguri de faina impreuna cu cele 6 linguri de zahar si cu plicurile de zahar vaniliat pana cand compozitia se ingroasa.

Separat se caramelizeaza restul de 6 linguri de zahar pana cand zaharul prinde o usoara culoare aramie apoi se stinge cu cele 2 linguri de apa si se lasa sa fiarba pana cand zaharul ars se dizolva iar apa scade. Cand zaharul s-a topit si a mai scazut din apa, se adauga si margarina treptat pana la topirea ei amestecand continuu.

Compozitia de zahar ars apoi se amesteca asa fierbinte cu mixerul peste compozitia de crema vaniliata ( cea fiarta cu faina) rezultand crema caramel.

Cu crema asa calda se umplu foile coapte. Se pun 8 linguri de zahar sa se caramelizeze iar cand au o culoare aramie se adauga 2 linguri de apa sa se topeasca zaharul dupa care se pune 50 gr margarina iar asa calda se toarna peste prajitura.

Deasupra se presara fulgi de migdale

Ingrediente Desert prajitura cu crema caramel

Pentru foi

500 gr faina

1 ou

5 linguri zahar

1 praf de copt

100 gr untura

1 cana lapte

1 praf de sare

pentru crema

6 linguri faina

12 linguri zahar

2 plicuri de zahar vaniliat

2 linguri de apa

200 gr margarina

pentru glazura de zahar ars

8 linguri de zahar

2 linguri apa

50 gr margarina

pentru decor

fulgi de migdale

Categorii