Desert prajitura cu crema caramel
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu crema caramel
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura cu crema caramel
INGREDIENTE
Faina se amesteca cu praful de sare, cu zaharul si cu untura pana se formeaza o coca nisipoasa. Praful de copt se stinge cu otet si se adauga peste aluat impreuna cu oul si cu laptele care se pune traptat sa se formeze un aluat omogen pentru a putea fi intins cu sucitoarea.
Compozitia se imparte in 3 parti egale, care se coc pe dosul tavii unse in prealabil cu ulei pentru 5-10 minute fiecare la 180 grade C.
Pentru crema se pun la fiert cele 6 linguri de faina impreuna cu cele 6 linguri de zahar si cu plicurile de zahar vaniliat pana cand compozitia se ingroasa.
Separat se caramelizeaza restul de 6 linguri de zahar pana cand zaharul prinde o usoara culoare aramie apoi se stinge cu cele 2 linguri de apa si se lasa sa fiarba pana cand zaharul ars se dizolva iar apa scade. Cand zaharul s-a topit si a mai scazut din apa, se adauga si margarina treptat pana la topirea ei amestecand continuu.
Compozitia de zahar ars apoi se amesteca asa fierbinte cu mixerul peste compozitia de crema vaniliata ( cea fiarta cu faina) rezultand crema caramel.
Cu crema asa calda se umplu foile coapte. Se pun 8 linguri de zahar sa se caramelizeze iar cand au o culoare aramie se adauga 2 linguri de apa sa se topeasca zaharul dupa care se pune 50 gr margarina iar asa calda se toarna peste prajitura.
Deasupra se presara fulgi de migdale
Ingrediente Desert prajitura cu crema caramel
Pentru foi
500 gr faina
1 ou
5 linguri zahar
1 praf de copt
100 gr untura
1 cana lapte
1 praf de sare
pentru crema
6 linguri faina
12 linguri zahar
2 plicuri de zahar vaniliat
2 linguri de apa
200 gr margarina
pentru glazura de zahar ars
8 linguri de zahar
2 linguri apa
50 gr margarina
pentru decor
fulgi de migdale