Desert prajitura cu crema de castane

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert prajitura cu crema de castane

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu crema de castane

 

Pentru mine este o prajitura speciala, am facut-o de Sf. Ion, de ziua tatalui meu, care este sus in cer, mai mult de atat este si tare delicioasa.

 

INGREDIENTE
BLAT: 8 oua un praf de sare 8 linguri zahar 6 linguri de faina 2 linguri de cacao o lingurita praf de copt CREMA: 250 gr. pireu de castane 4 linguri zahar 3-4 picaturi de esenta de rom 600 ml frisca lichida(smantana dulce pentru frisca) 100 gr lapte condensate SIROP: 2 linguri zahar 200 ml apa Se amesteca impreuna.

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaua si praful de copt.

Punem hartie de copt intr-o tava de 25x30cm. Coacem 40 min, in cuptorul preincalzit la 170 C. Cand e gata, lasam blatul la racit.

Crema: Prima data amestecam intr-un castron pireul de castane cu zaharul si esenta de rom, apoi punem intr-un bol frisca lichida si incepem sa o batem, cand incepe sa se ingroase, adaugam pireul de castane si laptele condensat, continuam sa mixam pana obtinem consistenta dorita.

ASAMBLARE: Blatul se taie in trei(2 taieturi). Punem prima parte, insiropam, punem o treime din crema, blat, insiropam, crema, blat crema iar desupra decoram cu ce avem, eu am pus niste ciocolata.

Ingrediente Desert prajitura cu crema de castane

BLAT:

8 oua

un praf de sare

8 linguri zahar

6 linguri de faina

2 linguri de cacao

o lingurita praf de copt

CREMA:

250 gr. pireu de castane

4 linguri zahar

3-4 picaturi de esenta de rom

600 ml frisca lichida(smantana dulce pentru frisca)

100 gr lapte condensate

SIROP:

2 linguri zahar

200 ml apa

Se amesteca impreuna.

Categorii