Desert prajitura cu crema de lamaie

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu crema de lamaie

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu crema de lamaie

 

Am pornit de la celebra reteta a gaby_duceag , am facut mici modificari, au iesit doar doua blaturi, dar la fel de buna. A avut mare succes prajitura asta si cred ca de sarbatori o voi repeta. Multumesc pentru reteta! :-*

 

INGREDIENTE

Blatul:

6 oua un praf de sare 6 lg zahar 6 lg faina alba 3 lg ulei 1 lg apa rece 1 plic zahar vanilat

Crema de lamaie:

500 ml lapte 5 lg zahar 50 g amidon zeama de la o lamaie (sau dupa gust) 150 g unt 2-3 lg nuca de cocos

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza la inceput cu un praf de sare apoi se adauga zaharul treptat, inclusiv zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. La final se pune apa rece si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna apoi peste spuma. Se amesteca cu miscari usoare pana la incorporare. Se adauga in 2 reprize si faina cernuta si se incorporeaza cu miscari usoare de jos in sus.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincazlit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua pe orizontala.

Crema de lamaie: Intr-o oala cu fundul dublu se pune amidonul si zaharul. Se amesteca usor cu telul apoi se toarna putin cate putin din lapte, amestecand energic sa nu faca cocoloase. Se transfera oala pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu.

Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga untul. Se amesteca bine pana se incorporeaza untul si se obtine o crema fina, delicioasa. La final se pune zeama de lamaie, dupa gust.

Pe un platou se pune primul blat si se unge cu jumatate din crema de lamaie. Se asaza al doilea blat apoi se unge cu restul de crema. Se presara deasupra nuca de cocos. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta.

Pofta buna!

Ingrediente Desert prajitura cu crema de lamaie

6 oua

un praf de sare

6 lg zahar

6 lg faina alba

3 lg ulei

1 lg apa rece

1 plic zahar vanilat

500 ml lapte

5 lg zahar

50 g amidon

zeama de la o lamaie (sau dupa gust)

150 g unt

2-3 lg nuca de cocos

Categorii